Binnenkort losse percelen

Hogere verkoopprijs met internetveiling

1 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Na de eerste geslaagde online veiling van een agrarisch object bij LTO Vastgoed afgelopen week, gaat de makelaar de komende periode enkele losse percelen grond op deze manier aanbieden, zodoende de hoogst haalbare prijs te realiseren.

De dienst is bedoeld om het hoogst mogelijke resultaat te behalen bij verkoop van agrarisch vastgoed, grond en landelijke woningen. Makelaar Peter van der Knaap van LTO Vastgoed: ‘De eerste veiling leverde een bieding op die bijna 15 procent hoger lag dan de vraagprijs. In principe is een veiling per opbod via internet voor alle objecten bruikbaar, maar het is met name interessant voor bedrijven en gronden waarvan veronderstelt wordt dat er interesse in de buurt is. Objecten die slecht in de markt liggen lenen zich niet voor dit systeem.’

Ook een ander risico wordt ermee getackeld. ‘Je voorkomt hiermee dat er een goede prijs aan je neus voorbij gaat, omdat je met traditioneel onderhandelen telkens maar met een partij om tafel zit. Ook het middel ‘verkoop bij inschrijving’ is een statisch gebeuren waarbij een koper maar één kans heeft. Met deze online veiling zijn de biedingen (anoniem) zichtbaar en kan een geïnteresseerde koper steeds een biedstap omhoog gaan.’

Uiteindelijk beslist de verkopende partij of hij het object aan de hoogste bieder gunt. De veiling duurt een uur en kan indien er vijf minuten voor sluiting nog een bod binnenkomt steeds met vijf minuten worden verlengd.

LTO Vastgoed rekent extra kosten wanneer de koper voor een online verkoop kiest. ‘Maar dat haalt hij er dubbel en dwars uit, omdat er ook een betere verkoopprijs wordt gerealiseerd’, stelt Van der Knaap. De komende periode worden er volgens de makelaar enkele losse percelen grond via deze weg aangeboden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

DTOVastgoed
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden