Gestandaardiseerd pachtcontract

Zelf pachtgronden online aanbieden op Pachtonline

11 Juni 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters en Troostwijk hebben Pachtonline.nl gelanceerd. Een website voor boeren, overheden en andere grondeigenaren die voor een beperkte periode gronden  willen (ver)pachten.

Pachtonline.nl maakt het grondeigenaren mogelijk om online grond te verpachten via een volledig inzichtelijk pachtproces. Voordelen voor de verpachter zijn een eerlijke prijs en een goed contract. Voor pachters biedt de site een snel en uniform overzicht van aangeboden percelen in hun regio. Er kan in het contract rekening worden houden met lopende bouwplannen wat volgens de initiatiefnemers goede waarborgen biedt voor behoud van grondkwaliteit.

Alle bieders hebben gelijke kansen

‘Het tijdelijk verpachten van landbouwgrond wordt nog vaak onderhands geregeld’, zegt Jurjen Nannenga van Van Lanschot Nannenga Naus Rentmeesters. ‘Veel eigenaren zoeken zelf een pachter voor hun grond. Ze zullen dat vooral in hun eigen netwerk doen. Daarbij is het vaak lastig is om zakelijk te zijn. Afspraken worden niet altijd schriftelijk vastgelegd, terwijl de pachtwetgeving een schriftelijke vastlegging vereist. Bij Pachtonline.nl worden alle transacties vastgelegd in een gestandaardiseerde pachtovereenkomst. Het aanbod is voor iedereen zichtbaar en alle bieders hebben gelijke kansen. Dat scheelt verpachters kopzorgen. Ze hebben weinig kosten, een betere opbrengst en duidelijke afspraken.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Pachtprijzen
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Brabantboer 16 Juni 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grondmarkt/artikel/10864205/Nieuwe-site-moet-Funda-pachtmarkt-worden]Nieuwe site moet Funda pachtmarkt worden[/url]
Een interessante ontwikkeling, ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Mooi dat iedereen nu de kans krijgt om een perceel te pachten en dat niet de huidige pachter hier al het voordeel heeft.
Johan 24 Juni 2015
Misschien handig om pachtbank.nl en pachtonline.nl niet door elkaar te halen.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Grond

Nieuwe Vlaamse pachtwet steunt jonge boer

Achtergrond Grond

Staatsbosbeheer zet in op natuurinclusieve pachters

Podcast Grondcast

'Voorstel pachtwet komt er aan, dit zijn de kenmerken'

Grondcast Eelco Terpstra

'RVB wil grondportefeuille flexibel inzetten'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden