Zegt Troostwijk Veilingen

'Geen gevolgen na systeemfout bij pachtveiling'

14 November 2017 - 14 reacties

Troostwijk Veilingen erkent dat er tijdens het online veilen van pachtgrond een systeemfout heeft plaatsgevonden. Hierdoor hebben sommige deelnemers een bericht ontvangen met daarin het op dat moment hoogste bod. Volgens directeur Alexander Bakkeren is geen misbruik gemaakt van deze fout.

Volgens Alexander Bakkeren, directeur van Troostwijk Veilingen Nederland, is een systeemfout opgetreden op 31 oktober, tijdens de online veiling van pachtgronden in Flevoland en Noord-Holland. "Naar enkele volgers is per abuis een herinnering uitgestuurd. Deze herinnering liet het op dat moment hoogste bod zien. Dit was onjuist, aangezien het een gesloten veiling betrof."

De hoogste biedingen waren al uitgebracht

Geen misbruik plaatsgevonden
Volgens de directeur heeft deze fout geen ongewenste gevolgen gehad. "Voor geen enkele volger of bieder heeft dit tot schade geleid. De reden hiervoor is dat alle hoogste biedingen op de kavels, waar enkele volgers een herinnering van ontvingen, zijn uitgebracht voor het bericht werd verstuurd."

Onder deelnemers van de veiling doen verhalen de ronde dat door de fout geïnteresseerden het winnende bod konden veiligstellen door simpelweg het bod met €1 te verhogen. Volgens het veilinghuis is dit in geen geval aan de orde geweest.

Troostwijk heeft de systeemfout inmiddels achterhaald en opgelost. Alle volgers van de veiling, die een herinnering hebben ontvangen, worden individueel ingelicht door het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) voor nadere toelichting. Eerder bevestigde het RVB al dat een fout was opgetreden.

Geen Kamervraag
CDA kamerlid Jaco Geurts diende dinsdagochtend, 14 november, een Kamervraag in na bekendmaking van het nieuws. De Kamervoorzitter kende de vraag echter niet toe voor het vragenuur in de kamer.

 

boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
14 reacties
korting 14 November 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/ondernemen/grond/artikel/10876562/geen-gevolgen-na-systeemfout-bij-pachtveiling][/url]
kan het RvB mooi korting bedingen bij Troostwijk vanwege dit gekluns.
René 14 November 2017
Nou het laatste woord is hier nog niet over gezegd,tot op de bodem uitzoeken .Desnoods een advocaat op de zaak.
Gaan hier verhalen dat een boer om 1 euro zijn kavel is kwijt geraakt.
Schandalig toch.
Hendrik 14 November 2017
Er is wel degelijk een boer zijn kavel verloren op 1 euro. Ze zullen het graag in de doofpot willen stoppen maar het zou schandalig zijn als rvb/troostwijk hiermee wegkomt. Mag hopen dat ze zelf ook zo reëel denken
Abonnee
Gewoon eerlijk 14 November 2017
Het is gewoon eerlijk gegaan dat lezen jullie toch.

Wat maakt het uit of het nu 1 of 1000 euro hoger is. Het hoogste bod geld gewoon. Dat zijn de regels.
Zuidboer 14 November 2017
Ze heften het glas, deden een plas en alles bleef hoe het was..
NOP 14 November 2017
Wat zijn verhalen tegenwoordig nog Rene? En knap dat jij dat allemaal zo goed weet Hendrik, ben toch benieuwd wie dat is volgens jou...
Hoogste bieder 14 November 2017
Er is iemand zijn kavel kwijtgeraakt om €1, maar deze openbare inschrijving is wel eerlijk gegaan. Zie de rectificatie in het eerste artikel.
René 14 November 2017
Inzage in biedgegevens met tijdstip van bieding zal verheldering geven.
Als een volger van een kavel geen melding kreeg van het hoogste bod(niet iedereen heeft die melding gehad) dan kon hij daar ook niet op anticiperen.
Abonnee
NOP 14 November 2017
Dat is toch niet van toepassing zolang het hoogste bod is geplaatst voor het tijdstip van versturen van het bericht, met daarin het huidige hoogste bod?
Berry 14 November 2017
Er staat in het artikel van 13 nov: "in veel gevallen gingen bieders 1 euro hoger zitten" Waar is dit op gebaseerd? Op een uitspraak van RVB of ingeving van de schrijver van het artikel?Troostwijk ontkent dit nu min of meer.
Accoun tant 15 November 2017
Elke euro is er 1.
De hoogste is de hoogste.
Slechte verliezers zijn ook verliezers.
Treurig? 15 November 2017
Een kleine boer uit de regio Nagele pacht 10 jaar een kavel via RVOB. De kavel was 10 jaar geleden niet slecht maar zeer slecht te noemen, door de desbetreffende teler is het land in de afgelopen jaren op een nette verantwoorde wijze opgeknapt. Als dank gaat zijn collega hectare ZZZZZlurper uit de buurt er nu mee aan de haal. Het zal wel bij deze tijd horen maar toch krijg ik hier een vieze smaak van in de mond.
René 15 November 2017
René schreef:
Inzage in biedgegevens met tijdstip van bieding zal verheldering geven.
Als een volger van een kavel geen melding kreeg van het hoogste bod(niet iedereen heeft die melding gehad) dan kon hij daar ook niet op anticiperen.

Bij een veiling zoals deze moet toch een onafhankelijke notaris aanwezig zijn.
Berry 16 November 2017
@treurigWat heeft die pachter fout gedaan zodat ze hem aan de kant deden als pachter? Wilde deze geen hogere pacht betalen? Wat was de reden om.een nieuwe pachter te zoeken via een openbare inschrijving?
Treurig? 16 November 2017
Domeinen heeft vroeger een beleid gehad dat de kleinere pachters gronden tegen liberale pacht in gebruik kregen. De termijn is verlopen en domeinen heeft zoals bekend sinds een paar jaar een andere (financiële) insteek. Het was bekend dat dit ging gebeuren maar dat maakt het voor de kleinere pachter niet minder wrang. Het sociale aspect wordt tegenwoordig in mijn beleving compleet over het hoofd gezien, het is pakken wat je pakken kunt ten koste van alles en iedereen. Ik zal mijn naïviteit overboord moeten gooien maar aansluiten in de rattenrace zie ik niet zitten....
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Nieuws Grondmarkt

3.000 hectare cultuurgrond op de tocht voor woningen

Nieuws Politiek

'Rijk mag geen éénjarige pacht meer uitgeven'

Inside Aardappelen

Veiling vroege aardappelen van start gegaan

Nieuws Grond

Geen steun pachtvisie van Rijksvastgoedbedrijf

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief