€2 miljoen subsidie

Verkavelingsstructuur Flevoland moet beter

6 Maart 2018 - Kimberly Bakker

De provincie Flevoland heeft de subsidieregeling 'Investeringen in infrastructuur voor de ontwikkeling, modernisering of aanpassing van landbouwbedrijven' opengezet. Het doel van de regeling is om de verkavelingsstructuur van de landbouwsector in Flevoland te verbeteren. Dat meldt de provincie op haar website.

Het voornaamste doel van de subsidieregeling is om de verkavelingsstructuur van de Flevolandse landbouwsector te verbeteren. Daarbij legt de provincie de nadruk op het belang om de landbouwinfrastructuur te optimaliseren. Daarmee hoopt zij het toekomstperspectief van boeren in de provincie te vergroten. 

Bedrag van €2 miljoen
In zijn totaliteit is er een bedrag van €2.060.000 beschikbaar voor de maatregel. Dat geld wordt beschikbaar gesteld voor het opstellen van 1 plan, waarmee een provinciebrede verbetering van de landbouwinfrastructuur kan worden gerealiseerd.

Er zit echter wel een voorwaarde aan dat plan vast, namelijk dat elke ruiling die uit het plan voortvloeit bijdraagt aan maatschappelijk doelen (bijvoorbeeld duurzame landbouw en biodiversiteit). Er is per hectare kavelverbetering een maximale bijdrage vastgesteld van €1.250.

Op basis van een tender
De toekenning van de subsidie vindt plaats op basis van een tender. De hoogst scorende aanvraag komt in aanmerking voor de subsidie. De behandelingstermijn, na het sluiten van de openstellingsperiode, is 22 weken. De verwachting is dat de toekenning van de subsidies in het najaar van 2018 plaatsvindt. 

De subsidieregeling is geopend van maandag 5 maart tot en met vrijdag 11 mei 2018. De aanvragen kunnen worden ingediend via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden