Subsidie

akkerbouw kunstmest

Nieuws Kunstmest

Poolse boer krijgt ruim 100 euro kunstmestsubsidie

De Europese Commissie heeft een Pools subsidieschema ter waarde van €836 miljoen goedgekeurd. Polen gaat dit geld verdelen onder boeren in het land die er kunstmest mee aan kunnen kopen. Akkerbouwer komen in aanmerking voor ruim €100 per hectare. Voor kunstmest op grasland is dat ruim €50.
20 April 2022
Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Subsidiekraan van 13 miljard binnenkort open

Met de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) stimuleert de overheid duurzame energieproductie en CO2-reductie. Er is dit jaar maar liefst €13 miljard beschikbaar.
11 April 2022
Boerenbusiness

Nieuws Europa

900 miljoen voor landbouw kandidaat-lidstaten EU

De Europese Commissie trekt meer dan €900 miljoen uit voor de landbouw en plattelandsontwikkeling in Albanië, Noord Macedonië, Servië en Turkije. Dit gebeurt onder de vlag van het IPARD-programma en wordt besteed in de jaren 2021 tot en met 2027.
23 Maart 2022
Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

Stijgende energieprijzen? Wek zelf energie op

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Zowel consumenten als bedrijven gaan dat merken in de portemonnee. Wat kan je doen?
15 Maart 2022
koeien Verenigde Staten herfst

Nieuws Verenigde Staten

VS maakt miljard vrij voor klimaatvriendelijk boeren

Het Amerikaans landbouwministerie maakt de komende jaren $1 miljard vrij voor projecten die een klimaatvriendelijke landbouw bewerkstelligen. Dat zegt USDA secretaris Tom Vilsack tegen nieuwsbureau Reuters. Broeikasgasemissie en koolstofopslag zijn twee belangrijke speerpunten in het programma.
7 Februari 2022
glastuinbouw sjaak van der tak

Nieuws Belangenbehartiging

Van der Tak reageert op rol bij subsidiefraude

LTO-voorzitter Sjaak van der Tak heeft volgens berichten in het Financieele Dagblad een bedenkelijke rol gespeeld bij het niet terugbetalen van te veel betaalde GMO-subsidies door het inmiddels failliete FresQ. Brussel eist ruim €52 miljoen terug.
27 Januari 2022
Zonnepanelen op het dak

Aangeboden: Energy Shift

De subsidies voor zonnepanelen in 2022

Meer dan een kwart van alle boeren en tuinders wil dit jaar investeren in energieopwekking, zoals zonnepanelen. Dat bleek uit een trendonderzoek onder 1.573 agrariërs. De overheid wil deze groep ondernemers graag tegemoetkomen bij deze duurzame investering. Door belastingvoordelen en subsidies worden duurzame investeringen financieel nóg aantrekkelijker gemaakt.
26 Januari 2022
supermarkt vlees

Opinie Niels van der Boom

Liever een nieuwe iPhone dan goed voedsel

In Nederland zijn we al decennia verwend met bodemprijzen voor vrijwel het gehele supermarktschap. De prijzen van voedsel gaan onherroepelijk stijgen vanwege fors stijgende productiekosten voor de producent. Dat roept de vraag op: wat mag goed voedsel kosten?
14 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden