Melkprijs terug naar 35 euro

Waarde melkeiwit blijft schommelen

7 Februari 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Zo stabiel als de waarde van melkvet is zo volatiel is melkeiwit. Over januari klimt de prijs van eiwit weer terug naar hetzelfde niveau als over november, meteen de melkprijs meetrekkend naar de 35,00 euro bij 4,0 procent vet. Zo meldt het Duitse voedingseconomische instituut IFE.

De waarde van melkvet blijft over januari alweer voor de vierde maand op rij staan op 14,8 cent per kg. Ondanks de stabiele vetwaarde laat de boterprijs wel weer een kleine plus zien en stijgt deze naar 343,1 cent per kg. Een plus van 1,1 cent.

Niet alleen de boterprijs plust, maar ook de waarde van magere melkpoeder zet een stap omhoog en komt uit op een bedrag van 260,9 cent per kg. Een plus ten opzichte van de maand december, maar een daling in vergelijking met de maanden september, oktober en november.

In lijn met de hogere notering van melkpoeder stijgt ook de waarde van melkeiwit. Deze komt met 21,6 cent per kg weer uit op hetzelfde bedrag als over de maand november. Voor de ab hoff prijs, boerderijmelkprijs, betekent dit een kleine plus van 0,4 cent en komt de melkprijs weer uit op 35 cent per kg, bij 4,0 procent vet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

IFEMelkvet
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Hoefnagel vof 7 Februari 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10820063/Waarde-melkeiwit-blijft-schommelen]Waarde melkeiwit blijft schommelen[/url]
interessant
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden