Synthetische stof in ontwikkeling

Belangrijke stap in nieuw middel tegen MKZ

28 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

Hoewel een nieuw middel tegen Mond- en Klauwzeer (MKZ) nog enkele jaren is verwijderd van commercieel gebruik, zeggen de onderzoekers die aan het nieuwe middel werken dat er een doorbraak wordt bereikt in de strijd tegen de ziekte. Dit meldt Farmers Weekly.

Het verschil met het nieuwe middel, waar nog enkele jaren aan moet worden gewerkt, en de traditionele vaccins is dat het om een synthetische entstof gaat. Dit houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van het producerende van levende virussen waarmee wordt gevaccineerd. Hierdoor is het middel veiliger, stabieler en beter te bewaren.

Door gebruik te maken van een vaccin dat wordt geproduceerd zonder insluiting van besmettelijke virussen en waarvoor geen gekoelde bewaring nodig is, wordt ook bespaard op de kosten. Ook is de kans klein dat restanten van het vaccin in een gebruikt omhulsel weer uitgroeien tot de besmettelijke staat. Dit is van belang om de MKZ in arme landen in te dammen.

Verder verbeteren de onderzoekers de mate waarin het vaccin is op te sporen. Dit is een van de grootste problemen bij de huidige generatie medicijnen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden