DeLaval domineert melkstal

Lely melkrobot aan kop op Duitse markt

3 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness

Ongeveer de helft van de Duitse boeren die over 2012 in een nieuwe melkstal investeerde gaven de voorkeur aan een melkrobot. Een derde koos voor een visgraat melkstal, zo meldt Agrarheute.

Ongeveer 30 procent van de melkveehouders in Duitsland die richting het einde van 2011 van plan waren om in een nieuwe melkstal te investeren hebben die investeringen over het afgelopen jaar gerealiseerd. Hierbij heeft 43 procent van de boeren gekozen voor een melkrobot, waarbij de meeste van het merk Lely waren.

Dat blijkt uit een actuele veescanner van Agridirect.  Bij de aanschaf van nieuwe melkapparatuur kozen de meeste Duitse melkveehouders voor het melk DeLaval. Met 30 procent blijft het Zweedse merk de concurrent een stap voor. Het Nederlandse merk Lely loopt echter bij de concurrentiestrijd voor robots een stap voor.

In 2011 wilde 1.400 melkveehouders nieuwe melkapparatuur aanschaffen. Tegen het einde van 2012 werd opnieuw aan 1.000 melkveehouders gevraagd of ze de plannen daadwerkelijk uitgevoerd hadden. Ongeveer de helft van de melkveehouders die de investering nog niet gerealiseerd hebben is van plan de investering alsnog te realiseren.  

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Jaarcijfers 2023

Lely tempert verwachting door melkprijs en rente

Achtergrond Jubileum

Lely na 75 jaar nog lang niet uitgeïnnoveerd

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden