Na faillissement

A-Ware nieuwe eigenaar van Katshaar Zuivel

11 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

A-Ware maakt vrijdag bekend de nieuwe eigenaar geworden te zijn van Katshaar Zuivel. Dit gebeurde nadat Noorderlandmelk faillissement aanvroeg voor Katshaar. Deze had zelf niet lang daarvoor het bedrijf overgenomen.    

Katshaar Zuivel kwam onverwacht op het pad van A-Ware terecht, zo licht het bedrijf toe in een persbericht. Februari 2013 kwam het bedrijf in handen van de noordelijke zuivelaar Noorderlandmelk, maar nam daarbij de oude financiële bagage mee. Die bleek uiteindelijk zo groot en zo zwaar te wegen dat de nieuwe eigenaar niets anders kon dan een faillissement aanvragen.

Dat gebeurde deze week dan ook. Hierop diende Noorderlandmelk bij zijn partner A-Ware een verzoek in om te kijken naar mogelijkheden voor een doorstart. Dit bleek haalbaar waarop A-Ware deze week het bedrijf overnam. Alles gebeurde in nauwe samenspraak met de curator die probeert de ongeveer 50 banen te behouden.  

Nu ligt de uitdaging om van het bedrijf gespecialiseerd in de productie van dagverse zuivelproducten een financieel gezond bedrijf te maken bij de A-Ware Food Group. De overname geeft A-Ware de kans zich verder te "verankeren" in de Nederlandse melkveehouderij en schept tegelijk de kans om melk op een andere manier tot waarde te brengen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Jan Anker

Groeiend A-ware houdt deur open, ook over grens

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden