Opnieuw rond de tafel

Weer poging LTO voor zachte landing superheffing

4 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

LTO probeert te redden wat er te redden valt. Waarschijnlijk moeten de Nederlandse melkveehouders dit seizoen fors geld afdragen aan Brussel in de vorm van superheffing. LTO probeert te voorkomen dat volgend seizoen een herhaling wordt en de zachte landing verder te verzachten.

Woensdag gaat LTO om de tafel met de Europese Commissie in een tweede poging de zachte landing richting het einde van het melkquotum verder te verzachten. Dit doet de Nederlandse belangenbehartiger van agrarische ondernemers samen met nog tien landen, waaronder Denemarken en Duitsland.

"De kansen op de huidige internationale markten kunnen we amper benutten en de belofte van een zogenoemde ‘zachte landing’ van het quotasysteem komt Brussel niet na. Daarom trekken we opnieuw aan de bel", zegt voorzitter Kees Romijn van de LTO-vakgroep Melkveehouderij.

Op de Grune Woche gaf landbouwcommissaris Dacian Ciolos aan niets te kunnen doen voor de melkveehouders, maar de landen laten het er niet bij zitten. Immers dankzij de hoge melkaanvoer krijgen Europese zuivelaars de kans om marktaandeel te verwerven op de wereldmarkt en de economie in Europa te ondersteunen.   

De landbouworganisaties noemen drie mogelijkheden om de superheffing in het laatste quotumjaar nog enigszins in de hand te houden: een lagere heffing, een ruimer melkquotum of aanpassing van de zogenoemde vet-correctiefactor. "Als de Commissie echt wil, zijn er beslist mogelijkheden zoals met de vet-correctie. Het is aan ons de Europese Commissie te overtuigen om nu stappen te zetten", aldus Romijn

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

DTOQuotum
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
van der wind 4 Februari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10843743/Laatste-poging-LTO-voor-zachte-landing-superheffing]Laatste poging LTO voor zachte landing superheffing[/url]
die 14 procent die dit artikel irritant vinden zijn de verleasers
de EC moet uit de kast komen om te laten zien dat ze een waardige
werelddeel zijn waar handel mee gedreven kan worden,
Immers regeren is vooruit zien,en nu helemaal als zo hard aan onze zuivel wordt getrokken,we moeten als een razende roeltje marktaandeel verwerven in de wereld.
Ik heb gezegd
Johan 5 Februari 2014
Waarvan akte.
paul 7 Februari 2014
de spotprijs is alweer dalende, dus zoveel melk kan de markt helemaal niet aan.....
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden