Fikse correctie eiwit

Indicatieve melkprijs zakt onder de 40 euro

6 Mei 2014 - Redactie Boerenbusiness

Voor het eerst in bijna een jaar tijd komt de indicatieve melkprijs uit op een niveau onder de 40 euro. Zo blijkt uit een berekening van het Duitse voedingseconomisch instituut (IFE). Tot nog toe kon eiwit zorgen voor een 40 plus melkprijs, maar daar kwam over april verandering in. 

Vanaf mei 2013 wist eiwit een waarde te behouden van meer dan 300 cent per kg, maar daar komt over april verandering in. De prijs zakt terug naar 287,2 cent per kg. Een min van 19,7 cent per kg. Waardoor de eiwitcomponent over april nog maar een waarde vertegenwoordigt van 24,5 cent per kg.

De vetprijs kwam al eerder onder druk te staan. Over april zakt de boterwaardering terug naar 355 cent per kg, een min van 5 cent in vergelijking met de maand ervoor. De minimale correctie zet de vetprijs terug naar 15,4 cent per kg.

Alles bij elkaar zorgt het voor een indicatieve af boerderijmelkprijs van 38,5 cent per kg. Een min van 2,2 cent per kg in vergelijking met een jaar terug. Het is voor het eerst in ongeveer een jaar tijd dat de melkprijs onder 40 euro terechtkomt.  

 

IFE.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

eiwitIFEvet
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden