DeLaval verdubbelt verkoop

Automatisch melken steeds meer in zwang

7 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het groter worden van de melkveebedrijven maakt dat er steeds meer animo komt voor automatische draaimelksystemen. Iets waar ook automatiseringsbedrijf DeLaval van profiteert. Het voordeel zit hem onder meer in besparingen op personeelskosten.

DeLaval heeft over de laatste zes maanden de verkopen van automatische draaimelksystemen (AMR) meer dan verdubbeld, zo meldt de Progressive Dairyman. De eerste commerciële systemen werden in 2011 in Australië geïnstalleerd en in 2013 in Duitsland.

Sinds die tijd zijn de verkopen gestaag toegenomen: tegen het einde van 2014 zijn er meer dan 10 systemen operationeel geworden en draaien ze in vier verschillende landen. DeLaval claimt wereldwijd het enige bedrijf te zijn dat automatische systemen verkoopt. 

Het automatiseringsbedrijf geeft aan dat het succes mede te danken is aan de focus op grote veestapel van meer dan driehonderd koeien. Het verlaagt de productiekosten, verminderd de arbeidskosten en verbetert het dierwelzijn.

"We zien wereldwijd het aantal melkveebedrijven afnemen, terwijl het aantal koeien wat gemolken wordt toeneemt. Melkveehouders kijken naar manieren om de grote kuddes te managen op een zo winstgevend niveau", zegt Robert Jensen, ontwikkelingsmanager AMR. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden