Certificaten snel ingevuld

Melkprijs van 39 euro goed ontvangen

21 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

De onzekerheden nemen toe op de zuivelmarkt en daarmee vervaagt de hoop op een hogere melkprijs. Iets wat ook door Dairy Trading Online (DTO) gevoeld wordt. Amper vier dagen na uitgifte van het nieuwe garantiecertificaat is al de helft van het volume ingevuld.

Trienke Elshof, projectmanager van DTO, geeft aan dat melkveehouders er niet gerust op zijn dat de melkprijs in het najaar een opgaande beweging gaat laten zien zoals in de afgelopen jaren het geval was. "Door berichtgeving over neergaande prijzen van melkpoeder en kaas zijn de melkveehouders minder hoopvol gestemd."

Wat ook meespeelt is dat melkprijzen het jaar op een zeer hoog niveau begonnen zijn. Ondertussen noteren veel verwerkers alweer lagere prijzen, maar het legt de lat voor het najaar hoog. Vraag is of die lat niet te hoog ligt nu de markt geplaagd wordt door onzekerheden omtrent Rusland en een verwachte hoge melkaanvoer uit Nieuw-Zeeland.

Door de onzekerheden in de markt is er veel belangstelling voor het DTO melkprijsgarantiecertificaat van 39 euro. Deze gaat in op 1 september en loopt tot en met 1 maart. "Na vier dagen is het totale volume al voor vijftig procent ingevuld. Het certificaat staat nog twee weken open voor inschrijving."

  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden