Voor 80 miljoen pond

Britse Dairy Crest verkoopt melktak

6 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Dairy Crest, één van de grootste zuivelverwerkers van het Verenigd Koninkrijk, verkoopt de gehele melkdivisie aan Müller UK & Ireland Group, een andere grote, Britse zuivelaar. Muller betaalt in totaal 80 miljoen pond,

De reden dat Dairy Crest de melktak verkoopt, is dat het bedrijf zich meer wil toeleggen op de winstgevende productie van kaas en spreads. Het bedrijf produceert onder andere Cathedral City, de bestverkochte kaas van het Verenigd Koninkrijk.

De melkactiviteiten van Dairy Crest bestaan uit het verwerken en leveren van ongeveer 1,3 miljard liter melk per jaar. De melk wordt geleverd aan grote retailers, maar ook aan kleinere afnemers zoals koffiebars, ziekenhuizen en huishoudens. De zuiveltak die Dairy Crest verkoopt heeft een omzet van 944,8 miljoen pond. De activa had, op 31 maart, een totale waarde van 253,5 miljoen pond.

Dairy Crest is met Müller UK & Ireland Group overeengekomen de totale zuiveltak, inclusief de productie van boter in grootverpakkingen, voor 80 miljoen pond te verkopen. De transactie wordt in contanten betaald. Door de verkoop krijgt Müller UK & Ireland Group onder andere melkfabrieken in Foston, Chadwell Heath and Severnside, een vulfabriek in Hanworth en 72 depots in handen.

Na de verkoop, die nog goedkeuring moet krijgen van de Britse medediningsautoriteiten, gaat Dairy Crest zich toeleggen op de productie van kaas, boter in consumentenverpakkingen en spreads. Deze operaties hadden een gezamelijke omzet van 442 miljoen pond. De zuivelaar boekte in het boekjaar 2013/2014 56,1 miljoen pond winst met deze activiteiten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden