DCA Melk Pro Inside

Behoorlijke vraag houdt prijs van leasemelk hoog

4 Februari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De handel in leasemelk loopt nog altijd behoorlijk door, zo vlak voor het einde ervan. De prijzen blijven hoog, zo blijkt uit een analyse van DCA Melk Pro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in koopmelk is sinds 15 januari al ten einde, en ook voor leasemelk is het bijna zover. De einddatum voor leasemelk staat voor 15 februari, maar aangezien dit op een zondag is sluiten de makelaars de handel op de vrijdag daarvoor al.

6,10

euro

per kg vet noteert leasemelk

De prijs blijft nog altijd hoog zo rond de 6,10 euro per kg vet. De hoge prijzen houden stand, aangezien de vraag nog altijd hoger is dan het aanbod. De meeste melkveehouders die melk wilden verleasen, hebben niet gewacht tot de laatste twee weken. De melkveehouders die nu nog melk verleasen, hebben bewust gewacht op prijsstijgingen. Of zij kunnen inmiddels beter inschatten hoeveel melk ze verleasen.

De verwachting is dat er ook tijdens de laatste negen dagen nog wel wat leasemelk wordt verhandeld. Bij de laatste dag dat er koopmelk werd verhandeld, was er geen sprake van een enorme handelsprong. Dit wordt ook niet verwacht voor de markt voor leasemelk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden