DCA Voer Pro Inside

Grote spreiding in af land snijmaïsprijs

9 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

De eerste partijen snijmaïs zitten alweer in de kuil. Wanneer het weer meewerkt barst de hoofdoogst over enkele dagen los en daarmee begint het zoeken naar de juiste prijs. Uit een analyse van DCA Voer blijkt dat de spreiding tussen de prijzen groot is, hoewel deze over het algemeen lager liggen in vergelijking met een jaar terug.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Sowieso zijn melkveehouders terughoudend bij het doen van zaken. Liquiditeit wordt hier genoemd, maar ook andere redenen worden aangedragen waardoor het nog niet mogelijk is om tot de aankoop van maïs over te gaan. Pas wanneer de oogst op stoom komt wordt er rekening gehouden met een opleving van de handel.

Ondanks dat de handel nog beperkt is geven de af land prijzen al een aardig beeld van de trend in snijmaïsland. Gemiddelde wordt hier een prijs van 1.200 tot 1.800 euro per hectare op stam genoemd. De laagste prijs geldt echt voor gebieden met een overschot, de bovenkant wordt gehaald op plaatsen waar het aanbod aanzienlijk minder groot is. 

Een duidelijke stap omlaag in vergelijking met een jaar terug, maar het ziet er naar uit dat met de oogst voor de deur het laagste punt bereikt is. Of dit ook meteen het laagste punt van seizoen 2015/16 wordt gaat afhangen van de winter. Een kleiner maïsareaal en meer bekjes om te voeden, door uitbreidingen in de melkveehouderij, geven in eerste instantie aan dat dit zo is, maar wanneer de financiële positie van melkveehouder niet verbetert is het lastig te zeggen wat er verder met de prijs gaat gebeuren.     

 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden