Kaas onverkocht

Kopers rauwe melk laten zich voor 25 euro verleiden

24 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Een prijs van 25 euro kon kopers deze keer verleiden tot de aankoop van melk. Ook leverde de veiling van Dairy Auctions Online een positief resultaat op voor room, maar wat deed de kaas?

In de laatste week van november komt de verkoop van melk weer op gang. Tegen een onderprijs van 25 euro kon een gedeelte van de Poolse melk verkocht worden. Niet alles, want van de 120 ton die aangeboden werd bleef 72 ton onverkocht. 

Kopers kaas laat het opnieuw afweten
ondanks onderprijs van 2,20 euro per kilo

Ook room wisselde van eigenaar. Een onderprijs van 3,55 euro leverde een verkoopprijs op van 3,56 euro. Een minimale stijging. Het complete aanbod van 30 ton werd verkocht. Dit lukte niet bij de kaas. Opnieuw lieten kopers het ondanks een onderprijs van 2,20 euro per kilo afweten. Met de kerst in aantocht geeft de matige kooplust aan dat er nog meer dan genoeg product in de markt aanwezig is. 

Het nevenproduct van de kaasproductie presteerde beter. Zo leverden twee partijen wei voor veevoer levering december prijzen op van respectievelijk 517 en 520 euro per ton. Een stevige plus, want de onderprijzen stond op 480 euro. Andere aankopen hadden alweer betrekking op het nieuwe jaar. Zo leverden twee partijen voor levering januari, februari en maart prijzen op van 533 en 527 euro per ton. Ook hier betaalden kopers een premie ten opzichte van de bieding waarmee begonnen werd. 

Onverkocht bleef zure boter voor zowel levering 2015 als 2016. Een prijs rond de 2,85 euro beviel kopers niet. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivelbusiness

Botermarkt vertoont zich zwakker dan roommarkt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden