Klein plusje voor wei

1,95 euro voor Gouda kaas te hoog gegrepen

26 April 2016 - Redactie Boerenbusiness

Heel voorzichtig worden pogingen ondernomen om de zuivelprijs weer wat te verhogen, zo ook op de veiling van Dairy Auctions Online (DAO). Helaas was een 1,95 euro voor de kaas nog wat te hoog gegrepen, maar de prijs van wei neemt wel toe. 

1,95

euro

voor Gouda nog te duur

Een week eerder kwam er weer wat beweging in de kaasmarkt toen er kaas verkocht kon worden tegen 1,77 euro per kg. Hogere prijzen die mogelijk gemaakt worden door een daling van de kaasproductie. Nu het sentiment voorzichtig weer wat positiever is wordt geprobeerd prijzen verder omhoog te trekken. Toch was een 1,95 euro nog even een brug te ver voor kopers. 

Het is nog geen reden voor paniek, want dat de kaas niet verkocht werd kan ook komen doordat kopers weer moeten wennen aan hogere prijzen. Tegelijk gelooft de kaashandel zelf ook nog niet helemaal in de hogere prijzen en blijft waakzaamheid nodig. 

Onverkocht bleef de zoet boter, aangeboden tegen 2,45 euro. We een licht hogere prijs leverde weipoeder op. De onderprijs voor levering mei en juni stond op 490 euro, maar de uiteindelijke verkoopprijs kwam uit op 509 euro per ton. Voor juli, augustus en september stond de onderprijs op 530 euro en dit was ook de uiteindelijke verkoopprijs. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden