Nieuwe certificaat DTO

Zet uw melkprijs een jaar vast op 25,75 euro per 100 kg

10 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Melkveehouders kunnen een deel van de melkproductie voor een jaar vastleggen tegen een prijs van 25,75 euro per 100 kg. Ook een prijs van 25 euro per 100 kg is een optie om een deel van de melkplas op vast te leggen.

Deze twee Melkprijs Garantiecertificaten (MPG) heeft DairyTradingOnline deze week uitgebracht. Met een Melkprijs Garantiecertificaat kunnen melkveehouders de bedrijfsrisico's van de fluctuerende melkprijs beperken. De twee certificaten die deze week zijn uitgebracht, hebben een looptijd van twaalf maanden en gaan in per 1 juli van dit jaar. De einddatum is dan ook logischerwijs 30 juni 2017. 

Het Melkprijs Garantiecertificaat wordt afgerekend op basis van de garantieprijs van FrieslandCampina. Deze wordt aan het einde van elke maand vastgesteld op basis van prijzen van zuivelaars in Nederland omringende landen. 

25

euro

en 25,75 euro zijn de vaste prijs in de twee Garantiecertificaten

Gedurende de looptijd van het certificaat blijven melkveehouders gewoon melk leveren aan de huidige afnemer, en ontvangen ze de melkprijs die de afnemer betaalt, maar krijgen zij daarnaast ook nog een bedrag uitgekeerd wanneer de garantieprijs van FrieslandCampina onder de 25 of 25,75 euro per 100 kg ligt.

Het heeft even geduurd voordat DTO een nieuw certificaat op de Nederlandse markt kon brengen. De laatste is alweer van vorig jaar. Dit heeft volgens Trienke Elshof, manager van DTO, vooral te maken met het sentiment de afgelopen maanden op de zuivelmarkt. Hierdoor was de zuivelindustrie huiverig om zich voor langere tijd aan een vaste melkprijs in het certicaat te commiteren. Nu de markt iets aantrekt, zijn de twee certificaten wel mogelijk geworden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
piet 10 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870147/Zet-uw-melkprijs-een-jaar-vast-op-25,75-euro-per-100-kg]Zet uw melkprijs een jaar vast op 25,75 euro per 100 kg[/url]
waarschijnlijk ziet dta de prijs oplopen
opdat ze de armste boertjes lekker kunnen bestelen
Abonnee
Wilfred Kemphaan 10 Juni 2016
ga jij maar lekker de facturen van je erfbetreders betalen Piet die allemaal exact hetzelfde doen
raf 10 Juni 2016
piet indien jij samen werkt met erf betreders die je bestelen moet je er dringend andere zoeken. maar voor een service mag een correcte factuur volgen. Maar dta is inderdaad in mijn ogen een onnuttige erf betreder. die contracten zou aanbieden tegen dalende prijzen maar afgelopen jaar niets heeft gedaan
Friezin 10 Juni 2016
het is DTO
Cornelis 10 Juni 2016
dto biedt geen contracten zelf aan maar nodigt melkfabrieken uit om zo'n certificaat aan te gaan. dto probeert deze dan weer aan de man te brengen. En het mooie is: je hoeft er ook geen af te sluiten. dus hoef je ook niemand de zwarte PIET toe te schuiven. er loopt nu nog een certificaat van van een half jaar tot juli voor 30(!) euro. had piet achteraf ongetwijfeld voor getekend, maar vooraf niet gedufd
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden