Ook rauwe melk duurder

Kaasprijs een fractie hoger dan vorige week

14 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Net als vorige week blijven de prijzen voor kaas en rauwe melk ook deze week stabiel in de zuivelhandel. Tenminste, als we kijken naar de resultaten van de veiling van Dairy Auctions Online (DAO) van dinsdag. Zowel kaas als rauwe melk stegen daarbij in prijs.

Voor de derde opeenvolgende week vond de partij aangeboden kaas een koper. De 21 ton kaas Gouda 48+ van Duitse en Nederlandse orgine, voor levering in juli van dit jaar, ging voor 2,31 euro per kg van de hand. Dit is welgeteld een cent per kg meer dan de vraagprijs van 2,30 euro. De laatste twee weken was de kaas telkens voor dit startbod ook verkocht, waardoor de kaasprijs deze week uiteindelijk een fractie hoger uitvalt.

2,31

euro

was de prijs waarop een partij Goudse kaas op de veiling is verhandeld 

De prijs voor rauwe melk neemt harder toe op de online veiling. Vorige week werden twee partijen Poolse melk voor 23,45 en 23,63 euro verkocht. Ook deze keer is Poolse melk verhandeld en wel twee partijen van elk 50 ton voor levering (volgende) week 25. Deze partijen brachten respectievelijk 23,90 en 23,95 euro op, aanmerkelijk hoger dus dan vorige week.

Dit is een positieve indicatie voor de DCA spotnotering voor rauwe melk die donderdag wordt samengesteld. Deze lag vorig jaar nog onder het niveau waarop de twee partijen nu zijn verkocht. De Poolse partijen zijn aangeboden voor een startprijs van 23 euro per 100 kg. 

Op de veiling werd weer veel weipoeder aangeboden, totaal 360 ton, maar net als vorig week ging weer één partij Nederlandse weipoeder voor voerdoeleinden van de hand. De partij van 150 ton bracht evenwel 610 euro op, conform de startprijs, maar dat is wel fors hoger dan de 570 euro per ton van vorige week.

Een partij zoete boter, die vorige week wel aftrek vond, bleek deze keer onverkocht. De kopers vonden de startprijs van 2,95 euro per kg, 0,20 euro meer dan vorige week, kennelijk te hoog.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 15 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870192/Kaasprijs-een-fractie-hoger-dan-vorige-week]Kaasprijs een fractie hoger dan vorige week[/url]
Het gaat nog moeizaam met de prijzen naar boven
Abonnee
kees 16 Juni 2016
beter moeizaam omhoog dan gemakkelijk omlaag
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden