Jaarcijfers Franse zuivelcoöperatie

Sodiaal gebukt onder Rusland en vrije markt

16 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Franse zuivelcoöperatie Sodiaal ontspringt de lastige marktomstandigheden in de melkveehouderij niet. Dat blijkt uit de jaarlijkse bijeenkomst waar het bedrijf de jaarcijfers presenteert. Met name het wegvallen van het melkquotum en het Russische embargo spelen de coöperatie parten.

De huidige marktomstandigheden maken het de coöperatie niet makkelijk. De omzet daalde afgelopen jaar met 0,4 miljard euro ten opzichte van het jaar ervoor en kwam uit op 5 miljard euro. Hiervan is een kwart buiten Frankrijk gerealiseerd en komt 10 procent van buiten de Euopese Unie.

Sodiaal wijt de omzetdaling aan 'omstandigheden waar zij geen controle over hebben'. De afschaffing van het melkquotum is daar een van, hierdoor werd de markt geconfronteerd met een overproductie en dat zorgde voor druk op de prijzen. Daarnaast speelt volgens de directie ook het voortdurende embargo van Rusland een grote rol in de dalende cijfers.

De zuivelcoöperatie gaf tijdens de bijeenkomst aan ook in 2016 verder te werken aan een verdere ontkoppeling van de activiteiten met de volatiele wereldmarkt. Dit doen ze ondermeer door in te zetten op biologische melk. 'Hiermee willen we onze operationele prestaties verbeteren en de financiële gezondheid van het bedrijf waarborgen.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

Sodiaal
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Breton 16 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870233/Sodiaal-gebukt-onder-Rusland-en-vrije-markt-]Sodiaal gebukt onder Rusland en vrije markt[/url]
Als men maar voor de B Quota melk nog geen 18-19 cent wil betalen ja dan stoppen deze Sodiaal boeren vanzelf wel met melken .
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden