Kaasprijs valt niet goed

Maakt zuivelhandel een pas op de plaats?

28 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Een prijs van 2,50 euro kon de kopers van kaas niet bekoren. Deze blijft dan ook onverkocht op de veiling van Dairy Auctions Online (DAO). Is het even een pas op de plaats of speelt er meer?

Sinds de laatste DAO veiling is er veel gebeurd. Zo stemden de Britten relatief onverwacht tegen lidmaatschap van de Europese Unie (EU). Iets wat een golf aan onzekerheid met zich meebrengt. Het duurt echter nog ruim twee jaar voor de Britten echt geen lid meer zijn, waardoor op dit gebied niet direct wat verandert, maar de angst is er dat dit het startschot voor protectionisme wordt. Iets wat de zuivelmarkt in het huidige klimaat absoluut niet kan gebruiken.

Ondertussen krabbelt de waarde van de pond weer iets op. Daarmee wordt ook de invoer van producten weer iets aantrekkelijker. Met name voor de Ieren van belang, hofleverancier van de Britten, maar ook voor Nederland. 

Er kan niet een-op-een gezegd worden dat Brexit de markt een pas op de plaats laat maken. Voor hetzelfde geld is het de zomervakantie die kopers iets voorzichtiger maakt. De Gouda kaas aangeboden tegen een prijs van 2,50 euro per kilogram bleef in elk geval onverkocht. Ook zoete boter vond met een onderprijs van 3,05 euro voor levering juli geen koper.     

Alleen twee partijen weipoeder vielen in de smaak. Zo kon een kleine partij tegen 580 euro per ton verkocht worden. Een andere partij van 150 ton voor levering juli, augustus en september ging weg tegen een prijs van 591 euro per ton. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden