Interview Albart Coster

Maximale melkproductie is niet het streven

31 December 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De laatste jaren hebben bewezen dat de melkprijs en melkproductie een nauwe verwantschap kennen. Aan de andere kant levert minder melk in belangrijke exporterende regio's juist vaak weer een hogere melkprijs op. Het één kan daarmee niet los gezien worden van het ander. Een uitdaging die Albart Coster van Dairyconsult dagelijks tegenkomt. 

Wat is goed voer?

'Gezondheid van koeien gaat voor op productiviteit. Optimaliseer het afkalveren en alles er omheen', één van de tips die Coster melkveehouders meegeeft in interview met Boerenbusiness. Voer is dan ook veel meer dan alleen kijken naar het kostplaatje. 

'Elke veehouder is het erover eens dat het verstandig is om een koe goed te voeren, maar wat is goed voer? Aan welke zaken moet je dan denken? Maar ook is voer een breed begrip. Waar heb je het dan over? Krachtvoer of ruwvoer? Voer is dan ook een belangrijk onderdeel voor een bedrijf.' Met de ervaringen opgedaan in Spanje, Duitsland en Nederland kan Coster zeggen dat er geen eenduidig antwoord is voor alle melkveehouders die voor iedereen toepasbaar is.

Waarbij hij ook hij ziet dat er op het onderdeel voer steeds meer uitdagingen komen. Noem het lokaal winnen van veevoer, maar ook de fosforreductie in het kader van de fosfaatreductie. Een ander gevaar is dat bedrijven te veel in cijfers gevat gaan worden via systemen zoals BEX en BEP.

Dit en meer leest u in Zuivelmarkt: De analyse. 'Hoe de melkprijs opklom na een vloedgolf.'    

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
frans 31 December 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10872860/Maximale-melkproductie-is-niet-het-streven-]Maximale melkproductie is niet het streven[/url]
Frans,100%intressant en 100% gelijk een gezonde stal een gezonde boer en goed voer van uw eigen bedrijf,verder je niet laten gek maken mijn stelling blijft "als je geschoren word moet je stillekes zitten"jullie allen een superieur 2017 gewenst
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden