Ook minder jongvee

Megastaat in Duitsland ziet melkveestapel krimpen

30 Januari 2017 - Redactie Boerenbusiness

De rundveestapel in de Duitse deelstaat Brandenburg schrijft over 2016 rode cijfers. Vooral het aantal melkkoeien laat een krimp zien die fors hoger ligt dan het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers, gepubliceerd door het bureau van de statistiek in Berlin-Brandenburg.

Brandenburg, een deelstaat in het oosten van Duitsland, staat vooral bekend om de grote melkveebedrijven. Ten opzichte van de telling in mei vorig jaar is het aantal melkkoeien met 6.800 dieren gekrompen tot 151.500 koeien. Dit is een daling van 4,3 procent. De reden van de terugloop moet vooral gezocht worden bij de melkprijs die een groot gedeelte van 2016 onacceptabele niveaus noteerde. Landelijk gezien is het aantal melkkoeien in Duitsland met 1,3 procent gedaald. 

Brandenburg kent grootste melkveebedrijven van Duitsland

Het aantal melkveebedrijven is sinds de meitelling met 3,3 procent gekrompen tot krap onder de 700 bedrijven. Deze krimp komt wel overeen met het landelijk gemiddelde. Gemiddeld genomen telt een melkveebedrijf in Brandenburg een melkveestapel van 224 dieren. Deze cijfers laten zien dat de grootste melkveehouders van Duitsland in Brandenburg zitten, gevolgd door Mecklenburg-Voorpommeren en Saksen-Anhalt, waar gemiddeld 218 en 198 melkkoeien per bedrijf zijn geteld. Per saldo telt een melkveebedrijf in Duitsland 61 melkkoeien.

Ook het aantal stuks jongvee in Brandenburg is vorig jaar flink gekrompen. Per saldo kromp de jongveestapel met 13 procent tot 39.800 dieren. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden