Melkveebedrijven

veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer

Nieuws Stikstof

Melkveebestuurders weer aan slag met ureum

Veehouderijbestuurders die betrokken zijn bij de Coalitie Toekomstbestendige Melkveehouderij (CTM) willen weer aan de slag met de zogenoemde ureumbenchmark, om met behulp daarvan de stikstofemissies verder te beperken. Aan de hand van melkmonster-uitslagen kan met de benchmark het rantsoen worden gemonitord.
15 Februari 2022

BB TV Cor Pierik

Wat voor boerenbedrijven draaien meeste omzet?

Steeds minder land- en tuinbouwbedrijven draaien steeds meer van de omzet. Voor het eerst is slechts 25% goed voor 75% van de omzet. Wat voor soort agrarische bedrijven draaien de meeste omzet? We vragen het aan Cor Pierik, hoofd landbouw bij het Centraal Bureau voor de Statistiek.
6 December 2021
melk maandanalyse

Inside Melk

DCA Melkvee Index zet duidelijke stap omhoog

7 September 2021
koeien weidegang

Nieuws Melk

Koeien steeds vaker in de wei, maar minder lang

Een steeds groter deel van de melkkoeien wordt de wei ingestuurd. In 2016 was dit nog 65%, in 2020 is dit opgelopen tot 74%. De koeien bleven wel minder lang in de wei. Dit blijkt uit de jaarlijkse Landbouwtelling (de gecombineerde opgave).
30 Juli 2021
melkveebedrijf koeien weidegang

Inside Melk

Verdienmodel loopt voor melkveehouder achteruit

Hoewel de melkprijs de laatste maanden stijgt, lopen voor de melkveehouder ook de kosten voor onder meer voer rap op. In het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben melkveehouders aan de bel getrokken dat het verdienvermogen onder druk staat. Wat betekent het huidige prijsverloop voor de Nederlandse melkveehouder?
18 Juni 2021
melkveebedrijf koeien kalf

Inside Melk

Melkveehouder misschien straks ook kalverhouder

Een onderzoek over mogelijk grote veranderingen voor de kalverhouderij in opdracht van landbouwminister Carola Schouten resulteert in veel ophef in de sector. Uitvoering van deze zogeheten scenariostudio heeft niet alleen een enorme impact op de kalverketen, maar ook voor de bedrijfsvoering van de melkveehouder. Wat dreigt er op hem af te komen?
27 Mei 2021
melken melkveebedrijf melkrobot Boerenbusiness

Nieuws Melk

Melkgigant Van Leeuwen onder curatele gesteld

Van Leeuwen Dairy Group (VLG) werkt samen met Calibre Partners om het bedrijf financieel weer op de rit te krijgen. Het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern is in een 'receivement'-regeling beland. Dit betekent dat het bedrijf door een derde partij wordt aangestuurd, die organiseert dat schuldeisers hun geld krijgen.
26 April 2021
melkveebedrijf koeien weidegang koeiendans

Nieuws Melk

Rendement melkvee na jaar weer bovengemiddeld

Het rendement van melkveehouders heeft de sterk opwaartse trend die begin dit jaar werd in gezet verder voortgezet. In maart kwam de DCA Melkvee Index voor het eerst sinds februari 2020 weer boven het 10-jarig gemiddelde uit.
6 April 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox