Fabriek net onder Keulen

Hochwald steekt geld in Duitse verwerking

12 Mei 2017 - Herma van den Pol

Hochwald maakt bekend de komende 4 jaar flink te investeren in de Duitse verwerking. Het resulteert in een fabriek, die voor Duitse begrippen, fors is en daarmee de titel 'Super-Molkerei' in de wacht weet te slepen.  

Hochwald, met het zwaartepunt van zijn activiteiten in Duitsland en een onderdeel in Nederland, gaat geld investeren in het Duitse onderdeel. Een investering die mogelijk gemaakt werd dankzij goedkeuring van de leden. 

300

miljoen

euro investeren

Fabriek met flinke verwerkingscapaciteit
Het plan is om, verspreid over de komende 4 jaar, in totaal 300 miljoen euro te investeren. Het leeuwendeel van het budget gaat naar een fabriek met een verwerkingscapaciteit van 1,3 miljard kilo melk per jaar. Volgens de Levensmiddelenkrant (LZ) wordt er voor de bouw van de fabriek gekeken naar Erftstadt, een locatie net onder Keulen. 

Niet alleen wordt er geïnvesteerd, waarschijnlijk houdt het ook in dat op er andere plaatsen fabrieken gaan sluiten. Daarover wordt echter nog met geen woord gerept. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden