Duitsland

varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkensvleesproductie Duitsland krimpt bijna 12%

Het aantal Duitse varkensslachtingen is over het eerste kwartaal met 10% gedaald. Vanwege de lagere slachtgewichten liep de varkensvleesproductie zelfs nog harder terug.
10 Mei 2022
mais

Nieuws Grondstoffen

Duitsers telen vooral maïs als hernieuwbare grondstof

Het Duitse areaal waarop hernieuwbare grondstoffen worden geteeld, bleef afgelopen jaar redelijk constant. In totaal gaat het om 2,63 miljoen hectare. Veruit het grootste deel hiervan wordt ingevuld met maïs voor de productie van biogas.
13 April 2022
pootgoed aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Aardappelareaal daalt, maar frites trekt eigen plan

Het aardappelareaal neemt ook in 2022 af in de EU-4 en Polen. Dat er minder consumptieaardappelen worden gepoot staat als een paal boven water. Per segment zijn verschuivingen te zien. In deze jaarlijkse analyse belichten we de zes belangrijkste landen in Europa en wat het aardappelareaal hier doet. Exclusief voor abonnees van Boerenbusiness.
13 April 2022
Hochwald Peter Stahl

Nieuws Melk

Duitse zuivel zonder gas binnen 3 dagen plat

Dichtdraaien van de Russische gaskraan zonder een alternatief zou catastrofaal zijn voor de Duitse zuivelindustrie. De keten zou binnen drie dagen plat liggen, wat ook voor de melkveehouderij en de retail een ramp zou zijn.
11 April 2022
wildzwijn varkenspest zwijn

Nieuws Varkens

AVP blijft probleem, nieuw geval in Noord Duitsland

Hoewel het totaal aantal met Afrikaanse varkenspest (AVP) besmette wilde zwijnen dat wordt gevonden de afgelopen periode wat terugloopt lijkt de situatie verre van rustig. Deze week werd er na bijna een maand zonder besmettingen in de Noord-Duitse deelstaat Mecklenburg - Vorpommeren weer een besmet zwijn gevonden.
7 April 2022
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Suikerindustrie op kruistocht tegen steungeld

Wirtschaflichen Vereinigung Zucker (WVZ), de brancheorganisatie van Duitse suikerbedrijven, heeft de EU opgeroepen om de gekoppelde steun voor de teelt van suikerbieten te schrappen in het nieuwe GLB. Het zorgt voor oneerlijke concurrentie en is daarmee illegaal, zo oordeelt de organisatie.
29 Maart 2022
Glyfosaat Roundup

Nieuws gewasbescherming

Toelating glyfosaat steeds verder in het gedrang

Een totaalverbod op de herbicide glyfosaat is in Duitsland per eind 2023 definitief. Dat heeft de landsregering besloten. Al meer dan een jaar wordt er gewerkt aan het verbieden van de werkzame stof. Dat maakt de toekomst voor het middel in andere Europese landen ook erg onzeker.
15 Maart 2022
supermarkt Duitsland vlees

Nieuws Vlees

Duitse vleesindustrie kan afspraken niet nakomen

Bedrijven uit de Duitse vleesindustrie luiden de noodklok over de huidige economische situatie in de sector. Vanwege de snel gestegen (inkoop)kosten willen zij de looptijd van contracten en de prijzen aangepast zien.
11 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox