Nog 60 vliegtuigen te gaan

Eerste koppel koeien geland in Qatar

13 Juli 2017 - Clarisse van der Woude

Qatar heeft het zwaar sinds de diplomatieke banden met de buurlanden zijn doorbroken. Zo is er een zuiveltekort, maar dat is binnenkort verleden tijd, zo schrijft Business Insider.

Sinds het land beschuldigd wordt financiële steun aan terroristische groeperingen, hebben buurlanden Bahrein, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten alle diplomatieke banden verbroken. Hierdoor ondervindt de oliestaat op een aantal gebieden serieuze problemen.

Luchtruim gesloten
Misschien wel de meest ingrijpende sanctie is dat de buurlanden het luchtruim voor Qatar hebben gesloten. Een chronisch zuiveltekort is één van de gevolgen. Op termijn worden er 4.000 koeien ingevlogen om het zuiveltekort tegen te gaan, afgelopen dinsdag zijn de eerste 165 koeien gearriveerd. De koeien zijn gekocht door Moutaz Al Khayyat, directeur van het bouwbedrijf Power International Holding. “Het is nu tijd om iets voor Qatar te doen”, liet hij aan Bloomberg weten.

Wie benieuwd is hoe je 165 koeien per vliegtuig vervoert, kan hier foto's bekijken.

Munt minder waard
Het rijke Qatar heeft laten weten dat het land, ondanks de blokkades, goed kan overleven. De koers van de eigen munt (de riyal) is wel behoorlijk gedaald sinds het begin van de sancties. Afgelopen week heeft Saudi-Arabië een lijst met eisen doorgegeven aan Qatar. Die zijn vervolgens door Qatar van de hand zijn gewezen. Hierdoor blijven alle blokkades voorlopig van kracht.

Koeien uit Nederland, VS en Australië
In totaal zullen er 60 vliegtuigen met in totaal 4.000 koeien worden ingevlogen. Waaronder koeien uit Nederland, de VS en Australië. Op het gebied van voedsel krijgt het land overigens hulp van Turkije en Iran.

Lees ook:
Botsing bij Brexit-onderhandelingen: Britten bieden te weinig volgens tophonderhandelaar EU
28 keer verhoogden banken al hypotheekrentes deze maand: is de kentering daar?
We willen rijke mensen best een beetje belasten – maar armen zomaar rijker maken?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden