Melkkoeien

koeien voerhek

Nieuws Melk

NAJK gaat liefde voor koeien uitdragen

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) gaat de liefde van jonge boeren en boerinnen voor hun melkkoeien uitdragen. Daarom hebben ze de campagne 'Boeren houden van Koeien' gestart. Deze campagne bestaat uit een tv- en radiocommercial en een landingspagina.
7 Maart 2022
limagrain

Aangeboden door Limagrain

Video: voorbereiden op teelten van de toekomst

Maurice Lemans woont met zijn gezin in het Zuid-Limburgse Voerendaal en heeft daar een bedrijf met 100 melkkoeien en bijhorend jongvee. Hij streeft ernaar om een zo compleet mogelijk rantsoen van eigen land te halen.
7 Januari 2022
Berg fourage

Aangeboden door Berg Fourage

Voederbieten zijn ideale krachtvoervervangers

Voederbieten staan weer volop in de belangstelling. Ze hebben een hoge voederwaarde en ze zijn smaakmakers in het rantsoen waardoor ze de voeropname stimuleren. Dit vertaalt zich in een hoger vet- en eiwitgehalte. Met de huidige krachtvoerprijzen zijn ze een aantrekkelijke aanvulling op het rantsoen. Verse voederbieten zijn op dit moment weer volop beschikbaar.
8 December 2021
koeien

Interview Mark van Kranenburg

‘Door relatief korte berichten op de hoogte’

Mark van Kranenburg (30) heeft samen met zijn vader (59) een melkveebedrijf in Creil (gemeente Noordoostpolder) met 110 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Zij hebben 24 hectare eigen land, er wordt uitgeruild met akkerbouwers en op 38 hectare wordt er ook nog gras en maïs geteeld. De activiteiten op het bedrijf worden door vader en zoon uitgevoerd en daarnaast werkt Mark nog buiten de deur als zzp’er.
24 November 2021
koeien

Nieuws Duurzame zuivelketen

Levensduur van melkkoe neemt met 2 maanden toe

De verduurzaming van de zuivelketen blijft het rechte pad volgen, zo toont de sectorrapportage 'Duurzame Zuivelketen' van Wageningen Economic Research aan. Vrijwel op alle duurzaamheidsdoelen is in 2019 beter gescoord dan het jaar daarvoor. Zo is de levensduur van melkkoeien voor het eerst in drie jaar gestegen, met twee maanden.
2 Februari 2021
melkveebedrijf koeien koeienstal

Opinie 2 Veeartsen

Geen stennis, maar kennis helpt boer vooruit

In de melkveehouderij is alles kommer, kwel én kak. Tenminste, volgens voormalig veearts Nico Hoogland in De Volkskrant van 21 juni. In een vurig pleidooi bracht Hoogland een mengelmoes van waarheden – hele en halve – én onwaarachtigheden, op een toon waarin elk respect voor boeren ontbrak.
4 September 2020
Boerenbusiness

Interview Wiecher Braad

'Koe op afbetaling is kans voor melkveehouder'

Tegenwoordig is bijna alles te leasen: van auto's tot telefoons en ook in de agrarische sector is het een veelvoorkomend fenomeen, onder andere met trekkers, werktuigen en melkrobots. Toch is een koe leasen niet vanzelfsprekend, sterker nog, er is geen instantie die koeien ter lease aanbiedt. Eigenlijk een gemiste kans, aldus Wiecher Braad, eigenaar bij Braad Livestock in Emmeloord. Braad bedacht een manier om koeien toch te kunnen leasen: Koop een koe op afbetaling!
23 Juli 2020
KWS

Aangeboden door Farmdesk

Bespaar op uw voerkosten met Farmdesk

De wereld is in de ban van de coronacrisis. Naast het lichamelijke en geestelijke leed gaan helaas de melkprijzen onderuit door de mineur in de markt. En dat mogelijk weer voor een langere periode. Een moeilijke tijd voor veel melkveehouders breekt weer aan.
26 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden