Project in Saoedi-Arabië

Energie opwekken met koeienmest

26 Juli 2017 - Kimberly Bakker

Een melkveehouderij van Nadec in Saoedi-Arabië, 's grootste exporteur van energie, overweegt koeienmest te gebruiken om aan de energiebehoeften te voldoen. 

Zuivelfabrikant Nadec is daarom van plan om een biomassafabriek van 200 miljoen dollar te bouwen. Die fabriek moet energie gaan opwekken vanuit koeienmest.

19

procent

aan aandelen gewonnen op de beurs in Saoedie-Arabië

Gesprekken begonnen
Nadec is ondertussen in gesprek met verschillende ontwikkelaars om de fabriek daadwerkelijk te realiseren. Ook is de coöperatie begonnen met de eerste gesprekken bij de bank om de financiering voor het project rond te krijgen. 

Het bedrijf heeft daarnaast het idee om een zonnecentrale bij de melkveehouderij te plaatsen. De aandelen voor het project hebben dit jaar op de beurs in Saoedi-Arabië al 19% gewonnen.

Op zoek naar nieuwe energiebronnen
Het land is, vanwege de dalende olieprijzen, op zoek naar nieuwe energiebronnen. Saoedi-Arabië wil in de komende 10 jaar 30 zonne- en windprojecten ontwikkelen. Dat is en onderdeel van het programma om de energieproductie te stimuleren en het olieverbruik te verminderen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden