Mest

bemesting

Opinie Jaap Majoor

Landbouw kan niet zonder het vloeibare goud mest

Niemand staat stil bij het feit dat onze veestapel naast het produceren van vlees en zuivelproducten nog een belangrijk product produceert: mest. Dit product gaat in de toekomst vloeibaar goud worden genoemd.
20 Januari 2022
transport mest mesttransport

Nieuws Mest

Sterke toename boetes bij controle mesttransport

De overheid probeert al jaren meer zicht te krijgen op het transport van mest, samen met het bedrijfsleven. Met name rijksdienst RVO is bezig met een versterkt toezicht op de administratieve keten, zo blijkt. Dat de zaken daardoor beter gaan, blijkt niet direct. Dit jaar zijn ruim 64% meer overtredingen vastgesteld.
22 November 2021
akkerbouw kunstmest mest bemesting

Nieuws Mest

Yara stapt in de markt van organische meststoffen

Kunstmestfabrikant Yara neemt het Finse Ecolan zo maakte de bedrijven gisteren (woensdag 1 september) bekend. Het is voor Yara de eerste overname in het segment van organische meststoffen.
2 September 2021
mest drijfmest

Interview Mestfraude

'Geschorst lid mestbedrijf is gevaar volksgezondheid'

Brancheorganisatie Cumela, die onder andere de belangen van bedrijven in de mestsector vertegenwoordigd, heeft een lid geschorst. Aanleiding was 'een aanhoudende stroom signalen over het bewust overtreden van de mestwetgeving, mestfraude en het stelselmatig overtreden van de verkeersregels en de omgevingswetgeving'. Boerenbusiness sprak met Erna Berends, manager ledenorganisatie van Cumela, over dit besluit.
7 Mei 2021
mest bemesting drijfmest

Achtergrond Stikstof

Afrekenbare Stoffen Balans verdient kans

Twee A4tjes wijdde minister Schouten aan het 179 pagina's tellende stikstof adviesrapport van de commissie Remkes, dat half juni verscheen. Veel te weinig om aandacht te kunnen schenken aan de zogenaamde Afrekenbare Stoffen Balans, een opvallend onderdeel van het lijvige adviesrapport vol stikstofcrisis aanbevelingen.
7 Juli 2020
OCI

Aangeboden door OCI

Optimale grasoogst? KAS én dierlijke mest

“Een veelzijdige stikstofmeststof is precies wat wij nodig hebben”, zegt de 22-jarige melkveehouder en vertegenwoordiger melktechniek Ivo Deus in Einighausen. Hij kiest daarom met overtuiging ook dit seizoen weer voor OCI Nutramon. Zijn argumenten om de KAS van OCI Agro te gebruiken: “de juiste verhouding die zorgt voor de optimale balans met dierlijke mest”.
15 Mei 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox