Eerste sessie afgerond

Nog geen uitspraak in kort geding fosfaat

26 Juli 2017 - Kimberly Bakker

Een groep van 4 advocaten vocht woensdagochtend 26 juli opnieuw het fosfaatreductieplan aan. Dit deden zij namens 140, voornamelijk Brabantse, melkveehouders.

De melkveehouders zijn van mening dat zij hetzelfde moeten worden behandeld als de boeren uit de eerste ronde. Zij vinden dat de regeling ook voor hen buiten werking gesteld moet worden. 

Er moest een tweede zaal worden ingericht

Veel belangstelling
Er was veel belangstelling voor het kort geding. Ruim 400 melkveehouders hadden zich verzameld bij de rechtbank in Den Haag. Dat was meer dan men in Den Haag had verwacht en dus moest er een tweede videozaal worden ingericht. 

Problemen voor uitbreiding
De boeren zeggen dat de effecten van de fosfaatregeling in combinatie met de financiële verplichtingen, door bijvoorbeeld uitbreiding, voor veel problemen zorgen bij de melkveehouders. 

De staat was het daar duidelijk niet mee eens en vindt dat de beide zaken niet met elkaar te vergelijken zijn. Daarnaast zeggen zij dat wanneer alles stilligt, door deze zaken, de landelijke fosfaatdoelstellingen ook niet gehaald gaan worden. 

Geen uitspraak
De partijen hebben gezamenlijk gezeten om te kijken of de problemen onderling op te lossen vielen. Dat is niet gelukt en dus levert het kort geding momenteel niets op.

De rechter zal naar alle waarschijnlijkheid op woensdag 9 augustus een uitspraak doen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden