Joint venture in China

Fonterra lijdt niet onder verlies Beingmate

9 Augustus 2017 - Kimberly Bakker

Zuivelgigant Fonterra verwacht niet dat de financiële verliezen van het Chinese Beingmate, waarmee Fonterra een joint venture heeft, effect gaan hebben op de productie van melkpoeder in de fabriek 'Darnum'.

De aandelen van het Chinese bedrijf Beingmate zijn afgelopen week geschorst van de beurs van Shenzen. Dit totdat het bedrijf een plan heeft gemaakt om haar verliezen te compenseren. Vorig jaar toonde het Chinese Beingmate een verlies van $140 miljoen en in de eerste 6 maanden van dit jaar heeft het bedrijf al een verlies van ongeveer $70 miljoen geboekt. 

49

procent

van Darnum is in handen van Fonterra

Joint venture met Fonterra
De joint venture met zuivelconcern Fonterra gaat over de fabriek 'Darnum', in Gippsland. Het Chinese Beingmate bezig 51% van die joint venture en Fonterra de overige 49%.

De zuivelfabrikant Fonterra is wel de hoofdverantwoordelijke voor de productie in de fabriek. Daarnaast bezit de zuivelcoöperatie ook een aandeel, van 18%, in het Chinese Beingmate.

Een woordvoerder van Fonterra laat weten dat het bedrijf niet ongerust is door de verhalen uit China. "We verwachten dat de verkoop van de melkpoeders de komende tijd weer zal aantrekken."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden