Fonterra gaat verder uitbreiden in Australië. De zuivelverwerker heeft een nieuwe fabriek geopend in Victoria om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar kaas, en dan vooral kaas voor op pizza's.
Fonterra heeft de afgelopen jaren al vaker geïnvesteerd in fabrieken in Australië. Het volume melk dat Fonterra in Australië verwerkt is tussen juni 2016 en juni 2017 met 30% toegenomen. De nieuwe fabriek in Australië zal vooral kaas maken voor de Chinese en Japanse markten, zo meldt het Japanse blad Nikkei Asian Review.
Vraag naar kaas groeit sterk
In China worden pizzeria's steeds populairder. En van alle pizza's die gegeten worden, maakt bijna de helft gebruik van kaas van Fonterra. "De populariteit van onze kaas komt voornamelijk doordat onze koeien veel buiten staan. Dat heeft daadwerkelijk effect op de kwaliteit van de kaas", aldus Rene Dedoncker, manager director van Fonterra Australia.
Ook is er nog veel ruimte om te groeien op de Japanse markt. Daar stijgt de consumptie van kaas jaarlijks met 3%. "Ongeveer 40% van de Aziatische bevolking eet tegenwoordig fastfood. En het aandeel van zuivelproducten in fastfood is de afgelopen 5 jaar met 30% toegenomen. Dat biedt veel kansen", meldt Jacqueline Chow, COO Global Consumer and Foodservice van Fonterra.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10875641/fonterra-breidt-verder-uit-in-australie][/url]