Laat minister Kamp weten

Nieuwe kabinet mag beslissen over veestapel

22 September 2017 - Bart-Jan van Zandwijk - 2 reacties

Volgens het rapport van het Louis Bolk Instituut ontkomen we niet aan het verkleinen van de melkveestapel. De nieuwe coalitie acht het echter niet nodig om de uitstoot van stikstof te verminderen. Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, laat dit over aan het nieuwe kabinet. Dat bleek donderdagavond 21 september in het debat over de omvang van de veestapel in Nederland.

Kamp vertelt dat de agrarische sector een belangrijke bijdrage levert aan de economie en volgens hem voldoet de sector aan de gestelde doelen om de uitstoot van stikstof te beperken. Met die reactie laat hij het nieuwe kabinet beslissen over de omvang van de veestapel in Nederland.

Het rapport gaat uit van onjuiste uitgangspunten

Landbouw werkt aan verduurzaming
"De agrarische sector is de enige sector die de afspraken uit het energieakkoord al heeft gehaald", aldus Jaco Geurts van het CDA. Volgens hem gaat het rapport van het Louis Bolk Instituut, in opdracht van Milieudefensie, uit van onjuiste uitgangspunten.

Helma Lodders (VVD) vindt dat de Nederlandse melkveehouderij niet het probleem is, omdat juist deze sector een innovatieve kracht heeft om oplossingen te kunnen vinden voor het klimaatprobleem. Ook Carla Dik-Faber van de ChristenUnie vindt dat de melkveehouderij haar verantwoordelijkheid om duurzamer te produceren al heeft genomen.

GroenLinks, de Partij voor de Dieren en de SP zijn het eens met het rapport van het Louis Bolk Instituut. Zij pleiten juist voor een ingreep tot inkrimping van de veestapel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
info 22 September 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10875962/nieuwe-kabinet-mag-beslissen-over-veestapel][/url]
Het is de mens gegeven om het stukje aarde waarop hij of zij leeft nuttig te gebruiken de gehele agrarische sector in zijn algemeen gaat hier zeker in deze tijd perfect mee om, onze dieren eten de vruchten die de akkerbouw produceert en de dieren en akkerbouw producten worden weer gegeten door de mens, het zijn allemaal levende wezens die door celdeling ontstaan een gewoon natuurlijk procedé zo hebben wij als boeren een sociale taak . Hier zou eenieder trost op moeten zijn ,maar helaas. We gaan wel met de auto elke dag vele km maken om op het werk te komen en beseffen niet hiermede een veel grotere schade aan het milieu aan te brengen die er van nature niet was en ook niet word gecompenseerd. Laten we toch dankbaar zijn dat hier in Nederland geen mens van honger hoeft te sterven zoals in vele andere landen met een voedseltekort.
hans 23 September 2017
info, in Nederland wordt zelfs 50% van het voedsel weggegooid, hoezo geen honger. Voedsel wat (misschien) in Nederland wordt geproduceerd, maar mbv grondstoffen (mineralen, veevoer) van elders. En laat nu net "elders" de mens van honger sterven. Zeg nou niet dat wij genoeg betalen voor het daar geproduceerde product, want dan zou de Europese boer ook gewoon van zijn productie kunnen bestaan. Het grote geld "verdwijnt" altijd tussen producent en consument.
info 24 September 2017
Hans je moet niet overdrijven want er word in Nederland een derde ( 50kg per persoon) ter waarde van 150 euro weggegooid en geen 50% hierbij zitten ook de voedselproducten die worden geimporteert uit landen die honger hebben zoals div. notensoorten en zuidvruchten ed. tevens wordt bv. soja geimporteert voor de producten die wij eten omdat soja goedkoper is bij de productie van bv. koeken , hiervoor kan ook gewoon tarwe uit eigen land gebruikt worden . Steek nu eens de hand in eigen boezem en wees eens kritisch op jezelf als consument dan hoeven wij als boer ook minder te produceren voor deze consument als die niks weggooit.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden