Regeerakkoord Rutte III

Wat zegt kabinet over weidegang en stalbranden?

10 Oktober 2017 - Bart-Jan van Zandwijk - 1 reactie

Kabinet-Rutte III wil weidegang niet verplicht stellen. Wel wil de nieuwe coalitie afspraken maken over stalbranden. Daarnaast heeft ook het verbeteren van diertransporten prioriteit. Dat staat in het regeerakkoord dat vandaag, dinsdag 10 oktober, is gepresenteerd.

De melkveehouderij moet ervoor zorgen dat de doelstelling van 80% weidegang in 2020 wordt behaald. In een rapport van het van CLM en Wageningen University & Research (WUR) zijn hierover meerdere maatregelen benoemd, waaronder een verhoogde weidepremie.

Stalbranden moeten voorkomen worden

Stalbranden
Kabinet-Rutte III wil tevens het aantal stalbranden verminderen. Dit wil zij doen door samen te werken met verzekeringsmaatschappijen en ketenkwaliteitssystemen. Er moeten dan afspraken gemaakt worden over de bestrijding van ongedierte en die afspraken moeten voor 2019 zijn gemaakt. Daarnaast moet een periodieke elektrakeuring ervoor zorgen dat stalbranden minder vaak zullen voorkomen.

Beperken van vervoer
Het kabinet wil ook inzetten op een verkenning naar het verder beperken van het vervoer van dieren en de verbetering van het comfort tijdens het vervoer. Hiervoor zullen voorstellen worden gedaan op Europees niveau

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Bart-Jan 11 Oktober 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10876151/wat-zegt-kabinet-over-weidegang-en-stalbranden][/url]
Stalbranden verminderen door aanpak ongedierte bestrijding: Dan fatsoenlijke middelen toelaten en niet zoals nu middelen toepassen waar het muisje of ratje eerst twee tot 3 dagen van moet vreten en dan een langzame pijnlijke dood ondergaat. Gewoon de ouderwetse middelen, eten is omvallen. Misschien kan Thieme zich daar ook hard voor maken ;)
Wim Bruggink 11 Oktober 2017
Precies wat je schrijft Je voert eerst een dag of tien en dan vindt je pas dooie muizen.Als je pech hebt is de nieuwe generatie al geborenWat stalbranden betreft zijn onze stallen brandveilig. Dat blijkt wel uit wat ik eerder schreef
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden