Weidegang

Ruwvoertour 2022

Ruwvoertour Week 12

Elke melkveehouder heeft eigen visie op weideseizoen

De koeien ruiken het voorjaar en de eerste koppels zijn alweer de deur uit geweest als ouverture van het nieuwe weideseizoen. Om het meeste rendement uit het weide te halen, daarover bestaan veel verschillende strategieën. De melkveehouders die deelnemen aan de Ruwvoertour hebben allemaal hun eigen weidevisie voor het lopende seizoen.
1 April 2022
koeien weidegang

Nieuws Melk

Koeien steeds vaker in de wei, maar minder lang

Een steeds groter deel van de melkkoeien wordt de wei ingestuurd. In 2016 was dit nog 65%, in 2020 is dit opgelopen tot 74%. De koeien bleven wel minder lang in de wei. Dit blijkt uit de jaarlijkse Landbouwtelling (de gecombineerde opgave).
30 Juli 2021
weidegang Ruwvoertour 2021

Ruwvoertour Week 12

De koeien mogen weer naar buiten

Met het mooie weer op komst gaat Frank Rooker, deelnemer aan de Boerenbusiness Ruwvoertour, ervan uit dat de koeien voorlopig buiten kunnen blijven. De start van het weiden levert nogal wat onrust op voor de koeien. Het is daarom van belang dat ze tussendoor niet weer op stal gezet worden. 
26 Maart 2021
koeien uiterwaarden waterstand rivier

Aangeboden door ForFarmers

Bemesting in de (na)zomer: geef kali en natrium

Wilt u uw koeien de komende herfst zo lang mogelijk weiden of zo lang mogelijk vers gras op stal bijvoeren? ForFarmers heeft sinds kort 2 nieuwe meststoffen in het assortiment voor bemesting in de zomer en nazomer: GroGrass Zomermaaien en GoGrass Zomerweiden, voor veel jong en smakelijk gras.
3 Augustus 2020
koeien weidegang

Nieuws Stikstofbeleid

PAS gedoe over beweiden definitief van tafel

De provincies bevestigen dat de PAS wetgeving die door de rechter ontoereikend is verklaart geen gevolgen zal hebben voor weidegang. Boeren kunnen met een gerust hart hun dieren laten grazen in de wei, verklaart LTO Noord.
16 April 2020
melkveebedrijf koeien weidegang koeiendans

Nieuws Weidegang

Koeien weer naar buiten, ondanks natte weilanden

De één vindt het te nat, voor de ander valt het mee. 'Informeel' is het weideseizoen van 2020 in Nederland al afgetrapt. Door heel het land lopen er koeien buiten, van noord tot zuid en van oost naar west. Sommigen al meer dan een week.
16 Maart 2020
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Nieuws Stikstof

Commissie Remkes: 'Koe in wei geen probleem'

De Commissie Remkes adviseert het kabinet om af te zien van de vergunningplicht voor weidegang. Dit valt te lezen in een rapport van het Adviescollege Stikstofproblematiek, waar dagblad trouw de hand op heeft weten te leggen.
19 December 2019
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Weidegang

Meer koeien in de wei, maar wel minder lang

Het percentage koeien in de wei is over het jaar 2018 voor het tweede jaar op rij toegenomen, zo tonen de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2019 van hetCBS. Overigens is het aantal uur dat deze koeien in de wei staan afgelopen jaar wel iets afgenomen.
26 November 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief