Inside: Voermarkt

Stro laatste redding voor melkveehouders

9 Januari 2018 - Herma van den Pol - 1 reactie

Wanneer voer het van fosfaatrechten wint, dan moet het wel over structuurproducten gaan. Melkveehouders zijn op zoek naar deze producten, maar er zijn amper soorten voorhanden. Dit heeft gevolgen voor de prijs van bijvoorbeeld tarwestro.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het einde van de kerstvakantie betekent dat transport weer gemakkelijker te vinden is en tegen een lagere prijs. Het vertaalt zich in meer aanbod van Frans tarwestro, maar het is onvoldoende om te resulteren in lagere prijzen. Zo blijft de markt relatief krap en krijgt stro de kans om op te lopen tot €130 per ton franco boerderij. Dit geldt voor zowel gerst als tarwe.

155

euro

per ton voor Roodzwenk

Roodzwenk en koolzaadstro vrijwel op
De hogere stroprijzen krijgen steun vanuit de andere ruwvoederproducten. Zo zijn er steeds meer producten amper verkrijgbaar, bijvoorbeeld koolzaadstro en Roodzwenk. Is Roodzwenk nog verkrijgbaar, dan gaat het om een prijs van €155 per ton franco boerderij. Als vervanger wordt gehamerd stro genoemd, welke in een prijsklasse van €175 per ton valt. 

Er is discussie over hooi van Engels Raaigras. De prijs komt uit op €135 per ton franco boerderij. Echter, waar de een aangeeft dat er meer vraag naar is, noemt de ander de markt rustig. Het blijft in het midden of melkveehouders wel/niet warmlopen voor dit product.

Ondertussen bestaat er eveneens iets meer vraag naar weidehooi. Dit was de laatste weken een dunne markt, met een grote spreiding in de prijzen. Hierdoor was het lastig om een gemiddelde prijs neer te zetten. Nu er weer handel komt kan er ook een scherpere notering gemaakt worden. Die blijkt iets lager te liggen dan de spreiding van de voorgaande weken deed voorkomen. De prijs komt uit op €170 per ton franco boerderij.

Riante voorraad voer
De handel in snijmaïs blijft van geringe omvang. Hierbij is het van belang om te weten dat melkveehouders zelf nog voldoende voer hebben, dat de melkprijs een daling heeft ingezet en dat men nog aan het puzzelen is met de fosfaatrechten. De prijsindicatie komt uit op €57,50 per ton, franco boerderij. De handel in kuilgras is zo dun dat hier geen prijs gegeven kan worden. 

Een goede vraag blijft er naar voeraardappelen. Die schrijven een prijs op van €30 per ton. Ook bierbostel blijft gewild, maar is maar beperkt beschikbaar. Naast structuur wordt dan ook gezocht naar producten die energie leveren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden