Prijs blijft stabiel

'Duynie zet perspulp scherp in de markt'

30 April 2018 - Wouter Baan

Voerfabrikant Duynie, onderdeel van Royal Cosun, heeft de voorkoopprijzen voor bietenperspulp en cigarant voor campagne 2018/2019 bekendgemaakt. Vanaf deze week kunnen veehouders aanspraak maken op volumes.

De prijs van bietenperspulp voor de eerste ronde van campagne 2018/2019 is door Duynie vastgesteld op €1,35 per procent droge stof. Daarmee houdt de leverancier de prijs stabiel. De prijs van cigarant stijgt wel: met €0,05 tot €1,10 per procent droge stof. Dit is dezelfde prijsstijging als vorig jaar.

De vastgestelde prijs is exclusief kortingen en toeslagen. Afhankelijk van de leveringsperiode ontvangen afnemers een flexibiliteitkorting van maximaal €0,08 per procent droge stof.

Scherp geprijsd
ForFarmers heeft de basisprijs van perspulp 1 op 1 overgenomen. "Duynie heeft de perspulp scherp in de markt gezet", aldus Jan Webbink, trader co-producten bij ForFarmers. Hij verwacht dat veehouders geïnteresseerd zijn om het product af te nemen. Dit omdat perspulp prijstechnisch vaak goed scoort in de rantsoenen. Daarbij heeft perspulp een relatief laag fosforgehalte en zorgt het bovendien voor een smakelijk rantsoen.

Voerabonnement is succes
Duynie meldt ook dat het voerabonnement voor het derde jaar op rij beschikbaar is. Dit stelt veehouders in de gelegenheid om gespreid te betalen. Het abonnement ligt volgens Duynie bij een groot deel van de afnemers goed in de markt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Interview Arwin Bos (Cosun)

'Waterkwaliteit is bij Cosun een topprioriteit'

Nieuws Suikerbieten

Cosun draait eerste biobietencampagne dit jaar

Nieuws Agribusiness

Cosun stelt nieuwe financiële baas aan

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden