Shutterstock

Inside Melk

Mengvoerprijsindicator toont prijsstijging

17 September 2018 - Herma van den Pol

De mengvoerprijsindicator toont aan dat er een flinke stijging in de krachtvoerprijzen te verwachten is. De oorzaak hiervoor is de opgelopen tarweprijs (en in het verlengde daarvan de hoge prijzen voor korrelmaïs en gerst). Bij tarwe blijkt de €200 per ton een solide bodem te zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijzen van standaardbrok en eiwitrijke brok lopen langzaam op. De mengvoerprijsindicator toont dat een verdere stijging niet uit te sluiten is. Het is dus zeker nog geen gelopen race. Zo moest de tarweprijs in de eerste week van september iets inleveren, mede als gevolg van de ontwikkelingen in Rusland en de Verenigde Staten (VS).

Toch ziet het er naar uit dat €200 per ton de bodem is. Langzaam maar zeker lopen de prijzen uit op de €200. In het verleden stond het garant voor een prijs van €22,50 tot €23,50 per 100 kilo. Dit zou inhouden dat de hogere prijzen voor tarwe al redelijk doorvertaald zijn in de prijzen van de mengvoeders.

Prijzen in lijn met 2014?
Concreet houdt het in dat de prijzen in lijn liggen met wat maanden uit 2014, waarmee het de hoogste prijzen in 4 jaar tijd gaan worden. Wel moet daarbij de kanttekening worden geplaatst dat tarweprijzen toen hoger uitpakten.

Of de tarweprijzen verder oplopen, hangt mede af van ontwikkelingen in Rusland. Echter, ook de wereldhandel speelt mee. Zaken als Afrikaanse varkenspest en de handelsoorlog spelen een grote rol.

Dit artikel is onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Melk & Voer Pro, waarin ook aandacht is voor de voermarkt, mestmarkt en melkaanvoer. Klik hier om het Trendrapport te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden