Shutterstock

Inside Voer

Stabiele en hoge prijzen op voermarkt

25 September 2018 - Kimberly Bakker

De prijzen op de voermarkt blijven in week 39 vrijwel allemaal stabiel, maar dan wel op bijzonder hoge niveaus. Daarentegen zet bierbostel juist een daling weg. Waar komt de prijs voor dit product op uit?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van stro liet afgelopen week een behoorlijke stijging zien, maar is deze week gestabiliseerd. De handelaren geven aan dat er minder vraag is, maar tegelijkertijd blijft het aanbod schaars. De prijs wordt momenteel met name hooggehouden door de bloembollentelers, omdat zij wel actief stro inkopen. 

De prijs voor stro blijft daardoor deze week staan op €145 per ton franco boerderij. Een aantal handelaren geeft aan dat de toekomst van de markt onzeker is. "Het zou zomaar kunnen dat de markt rond Kerst ineens in elkaar klapt."

Lichte prijsdaling voor snijmaïs
De prijs van snijmaïs laat een lichte daling zien, maar handelaren laten weten dat de vraag naar het product nog harder daalt. Het maakt dat de prijs uitkomt op €57,50 per ton franco boerderij. Volgens de handelaren wordt het product soms voor lagere prijzen verkocht, maar dan zit er bijna geen kolf in.

Ook de prijs van bierbostel laat wederom een lichte daling zien. De prijs daalde vorige week naar €2,60 per procent droge stof en deze week daalt de prijs naar €2,50 per procent droge stof. Fouragehandelaren laten weten dat deze prijs de komende periode nog verder kan dalen, onder meer vanwege het gebrek aan vraag.De vraag naar stro neemt wat af, waardoor de prijs stabiliseert.

Weidehooi stabiel, maar hoog
De prijs van weidehooi is gestabiliseerd op €225 per ton franco boerderij. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het product erg schaars is. Daarnaast is het in Frankrijk nog steeds erg droog, waardoor Franse veehouders hun product vasthouden. Daardoor krijgt de prijs niet de kans om te dalen.

Er gebeurt de laatste weken maar weinig als het gaat om Engels raaigras en kuilgras. Het maakt dat de prijzen blijven staan op respectievelijk €160 en €50 per ton franco boerderij. De handelaren geven aan dat veehouders meer geïnteresseerd zijn in snijmaïs en stro, waardoor de vraag beperkt is.

Wat is niet te krijgen?
Er is zo goed als geen handel in roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd. Het maakt dat de prijzen blijven staan op respectievelijk €150, €150 en €155 per ton franco boerderij. Er is ook geen handel meer in voeraardappelen. Die prijs blijft staan op €40 per ton franco boerderij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden