Shutterstock

Nieuws Subsidie

Subsidie kalverstallen open vanaf 1 oktober

28 September 2018 - Kimberly Bakker

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) meldt dat er in 2018 en 2019 €15 miljoen beschikbaar wordt gesteld voor de subsidie 'Investeringen in kalverstallen'. Dat laat de organisatie vrijdag 28 september weten.

De vleeskalverhouders die willen investeren in ammoniakreducerende apparaten of welzijnsvriendelijke stalvloeren kunnen de subsidie vanaf 1 oktober (tot en met 30 oktober) aanvragen. De €15 miljoen voor 2018 en 2019 is verdeeld in €7,5 miljoen voor ammoniakreducerende apparaten en €7,5 miljoen voor welzijnsvriendelijke stalvloeren. 

Het doel van de subsidie 'Investeringen in kalverstallen' is om de sector voor vleeskalveren een kwaliteitsimpuls te geven en daarnaast stimuleert het duurzaamheid, dierenwelzijn en innovatie.

Maximaal 40% van de kosten
De subsidie is bedoeld voor vleeskalverhouders die eigenaar zijn van 1 of meer stallen waarin zij bedrijfsmatig vleeskalveren houden. Zij kunnen de subsidie aanvragen voor maximaal 40% van de kosten van de aanschaf en installatie. Voor de investering in ammoniakreducerende apparaten is maximaal €100.000 subsidie beschikbaar.

Na 30 oktober is de eerstvolgende openstelling van 1 september 2019 tot en met 30 september 2019. Meer informatie over de subsidie en de voorwaarden is te vinden op de website van RVO.nl.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden