Shutterstock

Inside Voer

Weer iets meer vraag naar snijmaïs

27 November 2018 - Kimberly Bakker

Het is nog steeds erg rustig op de voermarkt, zo laten diverse handelaren weten. Echter, wel is er afgelopen week weer meer handel geweest in snijmaïs. Heeft dit ook effect gehad op de prijs?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handel in snijmaïs is afgelopen week weer iets tot leven gekomen. De prijs voor dit product is echter sterk afhankelijk van de kwaliteit. Voor de zeer goede kwaliteit (40% droge stof en 1.000 VEM) wordt soms tot €70 per ton franco boerderij betaald. De gemiddelde prijs komt uit op €65 per ton franco boerderij.

Meer vraag naar bierbostel
Afgelopen week was er weer meer vraag naar bierbostel, maar dit heeft niet direct geleid tot een prijsstijging. Die blijft namelijk staan op €2,70 per procent droge stof. Er is meer vraag naar dit product, omdat veehouders op zoek zijn naar voer met een hoog eiwitgehalte. Volgens een handelaar is bierbostel een goed alternatief voor soja, wat niet overal verkrijgbaar is.

Er is momenteel weinig handel in kuilgras en Engels raaigras. De prijs van kuilgras weet stand te houden op €50 per ton franco boerderij. Echter, de prijs van Engels raaigras kon dat niet en liet over afgelopen week een prijsdaling zien tot €160 per ton franco boerderij.

Stroprijs blijft wederom stabiel
De strohandel gaat gestaag door. Vraag en aanbod zijn redelijk in balans, waardoor de prijs (voor zowel tarwe- als gerstestro) stabiel blijft op €140 per ton franco boerderij. Voor dit product is de verwachting van diverse handelaren dat er pas in 2019 weer prijsmutaties van enige betekenis zichtbaar zullen zijn.

Er is de laatste week iets minder vraag geweest naar weidehooi, waardoor de prijs een kleine daling heeft laten zien. De prijs komt deze week uit op €240 per ton franco boerderij. De verwachting is niet dat de prijsdaling de komende weken stevig doorzet, omdat het product schaars is en de vraag redelijk op peil blijft.

Ondanks meer vraag, blijft de prijs van snijmaïs ook deze week stabiel.

Aardappelproducten weer iets duurder
De aardappelproducten zijn deze week wel iets duurder. De prijs voor de aardappelpersvezels komt uit op €44 per ton, wat de prijs van Avebe is. Dit heeft voornamelijk te maken met een gebrek aan product, terwijl er wel veel vraag is.

Er is nog steeds geen handel in veldbeemd, waardoor de prijs blijft staan op €155 per ton franco boerderij. Daarentegen laten de prijzen van rood- en rietzwenk een kleine daling zien tot €160 per ton franco boerderij. Er is in Nederland weinig vraag naar deze producten. Diverse handelaren zoeken hun geluk elders en geven aan dat er in Duitsland meer vraag is.

Bekijk de database voor meer prijzen en grafieken.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden