Shutterstock

Inside Voer

Prijsstijging rundveebrok zwakt af

7 Januari 2019 - Redactie Boerenbusiness

De prijzen van rundveebrok tonen over december een stijging. Echter, de stijging voor eiwitrijke brok B is wel wat afgezwakt in vergelijking tot het afgelopen half jaar. 

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uit de cijfers van Wageningen Economic Research blijkt dat voor eiwitrijke brok B nu €26,85 per 100 kilo wordt betaald, waarmee de prijs met €0,05 is gestegen (ten opzichte van november).

De prijs van standaardbrok A toont wederom een stijging van €0,10 en dat betekent dat de notering het jaar afsluit met een prijs van €24,15 per 100 kilo. De mengvoerprijsindicator voorziet voor de komende maanden stabiele tot licht dalende prijzen.

Grondstofkoersen overwegend stabiel
Er was de laatste tijd weinig beweging op de voergrondstoffenmarkten. Daarbij zijn de waterstanden weer terug op 'normale' niveaus, waardoor de logistieke problemen in de fysieke markt verholpen zijn. 

De tarwenotering op de Matif in Parijs liet in de maand december geen grote sprongen zien en noteerde tussen de €200 en €210 per ton; tijdens de jaarwisseling was dit €205 per ton. Ook de maïsprijs (EU-Rotterdam) laat weinig veranderingen zien en schommelt tussen de €170 en €180 per ton.

De sojaprijs op de CBoT in Chicago liet in december wel een daling zien. In week 50 stond de prijs nog op $338 per ton, waarna deze tussen Kerst en Nieuwjaar daalde tot $319. Al is 2019 wel met een stijging gestart. De slotkoers van dinsdag 2 januari bedroeg namelijk $328 per ton. Deze stijging werd veroorzaakt door vermeende koopinteresse uit China.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden