Shutterstock

Nieuws Stichting Agri Facts

Vitens erkent dat bespaartip niet klopt

25 Januari 2019 - Wouter Baan - 3 reacties

Op aandringen van Stichting Agri Facts (STAF) heeft Vitens een waterbespaartip geschrapt. Het waterbedrijf suggereerde dat voor 1 kilo rundvlees circa 15.000 liter water nodig is, maar in werkelijkheid ligt dat genuanceerder.

In een verklaring laat Vitens weten dat het de organisatie betreurt dat de bespaartip de indruk heeft gewekt dat de productie van 1 kilo rundvlees 15.000 liter leidingwater opslokt. In de praktijk is dit namelijk vooral (85% tot 90%) regenwater. STAF eiste daarom een rectificatie en dat verzoek is volgens Vitens terecht. De tip is daarom verwijderd.

Onderzoek van de Universiteit Twente
De onjuiste bewering is volgens Vitens afkomstig van Stichting Natuur & Milieu, die zich baseert op het rekenmodel van een hoogleraar aan de Universiteit Twente. Ondanks de rectificatie benadruk Vitens dat zuinig omgaan met water urgent is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
andre vw 25 Januari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10881147/vitens-erkent-dat-bespaartip-niet-klopt]Vitens erkent dat bespaartip niet klopt [/url]
Wie betaald de inmiddels opgelopen imago schade?
Ton Westgeest 25 Januari 2019
Hier hebben we het al veel eerder over gehad. Nu dus ook al de Universiteit Twente die met allerlei leugens onze mooie sector onderuit haalt.
Als je bij mij alle in- en output naast elkaar legt, kan je met een gerust hart je stukje vlees eten.
Energie van de zon, geen leiding water, geen gas. Gras wat niemand lust, afval van de patatfabriek, afval van de bierbrouwerij.
Hulde aan STAF.....eindelijk een instantie die die eikels met hun leugens en gemanipuleerde cijfers eens om de oren slaat!
Ga alstublieft zo door....
ludo geens 25 Januari 2019
volgens mij kan een klein kalfje al bijna 1kg per dag groeien en drinkt daarvoor max 15 liter per dag en een koe afmesten gebeurt ookwel tegen 1 kg per dag en drinkt daarvoor geen 1500 liter water , als er al ergens water geteld wordt in de voer produktie is dit afvalwater uit de humane voedingsindustrie , dus ik weet niet waar een koe 1500 l water drinkt voor 1 kg te groeien , effe opnieuw rekenen
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden