Shutterstock

Nieuws Melk

Dairy Crest investeert 85 miljoen in cheddarfabriek

8 Februari 2019 - Tim Roetman

De Britse zuivelverwerker Dairy Crest heeft plannen om haar productie behoorlijk op te schroeven. Dit wil het bedrijf doen door de zuivelfabriek 'Davidstow' in Cornwall een make-over te geven van £75 miljoen, omgerekend €85 miljoen. Er wordt later dit jaar beslist of de plannen daadwerkelijk doorgevoerd worden.

De bedoeling is dat de productie van cheddar in de fabriek in Cornwall met deze investering van 54.000 ton naar 77.000 ton gaat. Het gaat dus om een uitbreiding van maar liefst 40%. De fabriek is momenteel al de grootste producent van cheddar in het Verenigd Koninkrijk, en zou hiermee haar koppositie versterken.

Verbetering in afvalwatersysteem
De grootste verbetering moet uiteindelijk worden doorgevoerd in het afvalwatersysteem. Het doel is namelijk om het afvalwater om te zetten in bruikbaar water. Daarmee zou de fabriek onafhankelijk worden. Dylan Ellis, de locatiedirecteur van Davidstow, zegt dat er tevens gesprekken zijn met melkveehouders om meer melk te produceren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden