Agrifoto

Inside Voer

Voermarkt zorgt nog niet voor vuurwerk

12 Februari 2019 - Kimberly Bakker

Na de droogte van afgelopen zomer ontstond de angst dat de voerprijzen torenhoog zouden worden en dat er al snel een ruwvoertekort zou ontstaan. Echter, niets blijkt minder waar, want de prijzen zijn al weken stabiel.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Fouragehandelaren melden dat de (melk)veehouders tammetjes zijn. Zo werd vorige week al bekend dat er geen druk is om ruwvoer bij te kopen. Ook deze week is er weinig handel, waardoor de prijzen vrijwel allemaal stabiel blijven. Vrijwel allemaal, want de prijs voor bierbostel staat onder druk en weet daardoor als enige niet overeind te blijven. 

Stabiliteit overheerst
De prijs voor stro (zowel tarwe- als gerstestro) blijft deze week staan op €145 per ton franco boerderij. Weidehooi noteert stabiel op €245 per ton franco boerderij en snijmaïs blijft deze week staan op €65 per ton franco boerderij. Naar het laatstgenoemde product is wel iets meer vraag. Dat geldt ook voor kuilgras, maar dit weet nog niet door te zetten in de prijs. Die blijft stabiel op €60 per ton franco boerderij. 

Zoals hierboven ook wordt geschreven, staat de prijs voor bierbostel iets onder druk. Hierdoor daalt de prijs naar €2,60 per procent droge stof. De handelaren melden dat er wel een verschil is binnen het land; zo kan de prijs in bepaalde delen van het land al gauw zakken naar €2,40 à 2,50. Dit heeft met name te maken met de transportafstand. Ook kwaliteit is een bepalende factor in de prijs.

Engels raaigras noteert opnieuw €160 per ton franco boerderij. De prijzen voor rietzwenk, roodzwenk en veldbeemd noteren respectievelijk €170, €170 en €155 per ton franco boerderij. Daar waar handel wordt gedaan in voeraardappelen, wordt gesproken over een prijs van €45 per ton franco boerderij.

De prijs van bierbostel heeft deze week weer een daling weggezet.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden