Shutterstock

Nieuws Overname

Boeren De Zuivelmakers naar Boermarke Desserts

27 Februari 2019 - Eric de Lijster

Boermarke Desserts, producent van gekoelde en diepgevroren desserts uit Enschede, neemt de productie en verkoop van de zuivelproducten van De Zuivelmakers uit Benschop over. Een tiental melkveehouders, die rauwe melk leveren, stappen ook over naar Boermarke.

Voor Boermarke Desserts houdt de overstap tevens een primeur in, want het bedrijf gaat voor het eerst werken met eigen melk van de 'eigen' melkveehouders. De agrarisch ondernemers gaan de melk leveren onder het duurzaamheidsprogramma 'Duurzame Weidezuivel'. Ook de machines en het productportfolio van De Zuivelmakers vallen onder de overname.

Zure producten
Het gaat voornamelijk om de productie van zure zuivelproducten (zoals yoghurt). Het familiebedrijf Boermarke moet hiermee haar marktpositie in producten als 'Griekse stijl', '0% vet' en volle producten (hangop en roomyoghurt) versterken. Het bedrijf produceert dagelijks circa 60.000 liter roomijs, vla, mousse, yoghurt, pap en kwark. 

Lekkerkerker Groep uit Lopik, waar De Zuivelmakers een onderdeel van is, doet de activiteiten van het familiebedrijf van de hand en wil zich gaan focussen op kaas. Daarin is Lekkerkerker, met de onderdelen Kasi Food en Lebo Kaas, naar eigen zeggen de laatste jaren enorm gegroeid. "Door verdere specialisatie verwachten wij de industrie, de foodservicemarkt en de retail nog beter te kunnen bedienen", laat algemeen directeur Mariska Lekkerkerker in een verklaring weten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden