Shutterstock

Inside Melk

Prognose melkcollectie bij Fonterra opnieuw lager

15 Maart 2019 - Tim Roetman

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra verwacht weer een lagere melkcollectie. De coöperatie heeft de verwachting voor de productie dan ook voor de tweede keer in 3 weken tijd verlaagd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Fonterra verwacht in seizoen 2018/2019, dat in mei eindigt, een productie van 1,51 miljoen kilo milk solids*. Eerder verlaagde de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie de verwachte melkcollectie al naar 1,53 miljoen kilo milk solids. 

Extreme droogte
De reden voor het verlagen van de prognose is de extreme droogte in het land; vooral op het Noordereiland en in het noorden van het Zuidereiland ervaren melkveehouders veel problemen. Op sommige plekken op het Noordereiland heeft het inmiddels al 40 dagen niet geregend.

De rantsoensamenstelling van de Nieuw-Zeelandse koeien bestaat voor meer dan 80% uit vers gras. Hierdoor zijn de gevolgen van de droogte in Nieuw-Zeeland groter dan in landen waar deze samenstelling diverser is. Daarnaast heeft het land ook geen brokvoerindustrie, waardoor er vrijwel geen alternatieven zijn om de lage grasopbrengst te compenseren.

* 1 kilo milk solids is 11,5 liter melk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden