Shutterstock

Nieuws Retail

Ruim 300 melkveehouders tekenen voor vaste prijs

2 April 2019 - Eric de Lijster - 2 reacties

In België hebben 328 melkveebedrijven zich aangemeld voor het initiatief van supermarktketen Colruyt Groep om de melk tegen een vaste prijs te leveren. Zuivelconcern Inex, waarbij de melkveehouders zijn aangesloten, heeft ongeveer 31 miljoen kilo tegen een vaste prijs (€34,76 per 100 kilo) vastgelegd. Het project gaat over 1 jaar van start.

Colruyt en Inex kondigden in februari 2019 aan met elkaar in zee te gaan om zo een transparante en stabiele melkprijs voor de melkveehouders te realiseren. De melk wordt verwerkt tot magere, volle en halfvolle melk die straks onder het huismerk van Colruyt (Boni Selection) in de winkel wordt verkocht. 

Stabiliteit van melkprijs
De melkveehouders die deelnemen, zullen bij de start van het project (in april 2020) gedurende 5 jaar met 18,5% van hun melkvolume participeren, zo laten de partijen weten. Dat percentage kan toenemen tot 30% van het volume, maar dat is afhankelijk van de verkoop van de producten van de Boni Selection. De belangrijkste drijfveren voor melkveehouders om deel te nemen, zijn de stabiliteit van de melkprijs en afnamezekerheid, zo staat in de verklaring.

Inex gaat investeren in een productielijn om de verhoogde volumes aan te kunnen. Beide partners werken de komende maanden aan de nieuwe verpakkingen en labels. "In april 2020 zullen de eerste producten in de winkels van Colruyt te koop zijn", aldus de supermarktketen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
info 2 April 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10881906/ruim-300-melkveehouders-tekenen-voor-vaste-prijs]Ruim 300 melkveehouders tekenen voor vaste prijs[/url]
Niet een prijs waarvan ik een hoge pet van op heb. In 1990 hadden we al 90 cent is altijd nog 45 eurocent en dat is 28 jaar geleden , wat een snotneuzenprijs van die supermarkt.
peter 2 April 2019
Hebben deze 300 uit vrije wil getekend? of was dit een voorwaarde van hun (bank) huidige financier??
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden